INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Corpul neînsuflețit a lui Silviu a ajuns în satul natal!

Corpul neînsuflețit a lui Silviu a ajuns în satul natal!

3500 de euro a fost costul de repatriere solicitat pentru fiecare familie în parte pentru ca cei 3 decedați să poată fi înmormântați cum se cuvine în România.

Vă reamintim că pe data de 3 Februarie 2023, un autocar ce transporta călători pe ruta România – Italia s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia din cauza neatenției șoferului. Accidentul s-a soldat cu 3 persoane decedate și mai multe persoane grav rănite. Una dintre cele 3 persoane decedate este vasluianul Silviu G. din Comuna Voinești. Acesta plecase în Italia la muncă.

De repatrierea corpului neînsuflețit s-a ocupat expertul în accidente rutiere Lucian Chirica. În calitate de reprezentant al unei firme de avocatură specializată în astfel de evenimente rutiere, expertul a făcut toate demersurile pentru ca trupul neînsuflețit să ajungă în timp record în țară, în localitatea de domiciliu. În plus, Lucian Chirica a susținut familia în demersurile juridice, dar și financiar, deoarece costul unei astfel de repatriei nu este deloc de neglijat.

Expertul Lucian Chirica: ”Vom solicita maximul de pedeapsă pentru cei vinovați de decesul lui Silviu!”

Lucian Chirica, expert

Contactat de redacția noastră, expertul Lucian Chirica ne-a declarat: ”Imediat după accident am luat legătura cu familia tânărului pentru a-i ajuta. Am inițiat încă din prima zi demersurile pentru repatrierea lui Silviu, având susținere totală din partea consulatului, dar și a autorităților din Slovenia care au promis că în termen de 14 zile vor fi finalizate documentele necesare repatrierii. Costul a fost suportat de un ONG din județul Vaslui, banii fiind donați familiei lui Silviu. În mod normal, costul unei repatrieri este aproximativ 3500 de euro, iar familia nu ar fi putut susține singură această cheltuială.

Întrebat de redacția noastră ce demersuri va face familia lui Silviu pe viitor, Lucian Chirica ne-a mai declarat: ”Familia va avea sprijinul nostru atât pe partea juridică cu Slovenia, cât și pe partea de despăgubiri cu asiguratorul din România. Îi vom reprezenta în țara în care s-a produs accidentul, vom obține despăgubirile bănești ce li se cuvin de la asiguratorul din România și desigur, ne vom îndrepta împotriva firmei de transport și a șoferului ce a produs această tragedie. Familia este îndurerată! Silviu era stâlpul familiei, un tânăr foarte harnic și apreciat în comunitate. Vom cere maximul de pedeapsă pentru cei vinovați care i-au curmat viața!

4 thoughts on “Corpul neînsuflețit a lui Silviu a ajuns în satul natal!

  1. Speram sa se faca dreptate si soferul autocarului sa nu mai iasa din puscarie. Il cunosc pe Lucian Chirica, ne a ajutat si pe noi la un caz in urma cu 2 ani cand un membru al familiei a decedat in accident si sincer omul se implica maxim si este extrem de bun pe ceea ce face

    1. ….bă mare nesimțiți cei cu autocarul. Le-a omorât copilul și tot biata familie a plătit repatrierea….. o fi fost ea donație dar totuși este tâmpiții aia trebuiau să plătească

      1. SINT DIN NEGRESTI SI NU POT SPUNE DECAT RESPECT PENTRU DOMNU CHIRICA. UN OM SUFLETIST SI FOARTE CORECT. SI PENTRU NOI A FACUT POT SPUNE MINUNI. SA AIBE SUCCES PE MAIDEPARTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *