INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Kaufland a ales Bârladul pentru a-și inaugura pe teritoriul României magazinul cu numărul 164

Kaufland a ales Bârladul pentru a-și inaugura pe teritoriul României magazinul cu numărul 164

Primăria Bârlad salută această inițiativă și le urează bun venit noilor antreprenori care, alături de Carrefour, Dedeman și alți retaileri de anvergură, a dat viață noului Centru Comercial din nordul orașului.

Primarul Dumitru Boroș a fost invitat, alături de reprezentanți ai mass-media județeană și națională, la prezentarea noului hipermarket, care a avut loc în ajunul inaugurării rezervată marelui public.

Cred că o asemenea investiție la Bârlad nu este o întâmplare. A apărut în urma unor studii, a unor calcule care indică acest oraș ca fiind unul în care lucrurile se mișcă. Investițiile noastre pe domeniul public împreună cu investițiile private sunt exact ce e necesar pentru a răspunde nevoilor bârlădenilor care vor să rămână sau să se întoarcă acasă, după ani de zile de pribegie în străinătate. Din alt punct de vedere, apariția marilor retaileri a dus la crearea unor noi locuri de muncă, benefică nu doar pentru angajați, ci și pentru oraș, căci parte din impozitul pe venit ajunge în bugetul local” a declarat primarul Dumitru Boroș.

Tot săptămâna aceasta, magazinul Lidl de lângă FEPA s-a mutat într-un spațiu mai mare, în imediata vecinătate a Kaufland.

”Iată cum toată această aripă a orașului, aproape părăsită după marele declin al industriei după ‘90, prinde viață. De data aceasta în comerț, nu tot în producție. Din fericire și în acest sens, al apariției la Bârlad a investitorilor în producție, vom veni în curând cu vești bune. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar cu siguranță Bârladul se pregătește să înflorească pe toate planurile”, a mai spus edilul-șef al urbei.

Primarul Boroș ține să îi îndemne pe bârlădeni să frecventeze în continuare și magazinele tradiționale de cartier, cele care au susținut economia locală în ultimele decenii.

Nu împărtășesc opiniile conform cărora hipermarket-urile vor înghiți micii comercianți. Fiecare are rolul său și avantajele sale. Și eu și familia mea, am găsit atuuri ale magazinelor de cartier, precum și ale pieței agroalimentare, pe care cele din Centrul Comercial nu le au, și invers. Important este să avem o plajă care să servească tuturor gusturilor și intereselor”, a adăugat primarul Dumitru Boroș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *