INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Coș de Crăciun cu bunătăți pentru a vă motiva angajații: da sau nu?

De Crăciun se obișnuiește să oferiți cadouri speciale și de nerefuzat. Nu neglijați acest aspect la aceste date importante, oferirea de cadouri fiind una dintre cele mai adânc înrădăcinate tradiții din lume. Iar coșul de Crăciun este cadoul care a stat la baza. Originea acestei tradiții datează din Roma antică, când patronii dădeau coșuri cu mâncare protejaților lor.

În vremurile moderne, obiceiul de a da coșuri de Crăciun angajaților s-a răspândit încă din secolul al XIX-lea, atât în tradiția companiilor publice, cât și mai ales în cea din mediul privat. Dar este abia undeva în 50 ai secolului XX s-a consolidat această tradiție și au fost oferite coșuri cu produse de Crăciun, alături de plata suplimentară de Crăciun.

În prezent, multe companii continuă să ofere cosuri cadou Craciun angajaților lor, deși altele au ales să renunțe la acest obicei. S-a văzut însă că această tradiție poate fi benefică în diverse moduri atât pentru companie, cât și pentru angjați.

Este coșul cu bunătăți de Crăciun o idee bună pentru a motiva angajații?

Unul dintre motivele pentru care oferirea coșurilor de Crăciun pentru angajați a fost abandonată este criză economică. Multe companii au considerat că această este o cheltuială de prisos, pe care nu și-o pot permite în vremuri dificile. Cu toate acestea, atunci când se efectuează o analiză mai profundă, se poate observa că costul acestor coșuri este mult mai mic decât avantajele care pot fi obținute pe termen scurt și mediu. Printre motivele pentru care să continuați să oferiți coșul de Crăciun angajaților dvs., se numără următoarele:

De obicei, îmbunătățesc productivitatea

La evaluarea performanței angajaților, unul dintre indicatorii celor mai bune rezultate este acela că angajatul se simte motivat. Există multe motive pentru această, de la mediul de lucru, planurile de formare sau orele flexibile.

Unul dintre motivele invocate de angajați este că simt că sunt luați în considerare de companie atunci când li se oferă un cadou special de Crăciun. În cazul particular al coșurilor, aceștia au avantajul că este ceva pe care îl pot împărtăși și asta face ca și familia să se simtă entuziasmată, așteptând să vadă produsele care vor fi dăruite în fiecare an. Multe companii oferă chiar cadouri pentru copii speciale, constând în dulciuri îndrăgite de aceștia.

Este considerat o recompensă pentru efort

Când oferiți un cadou special unui angajat, îi spuneți că recunoașteți faptul că el este mereu acolo pentru companie. De asemenea, este că și cum i-ați spune că îi apreciați efortul și vreți să-l răsplătiți cu un cadou pe care să-l împartă cu familia.

Acest lucru se va reflectă cu siguranță în performanța angajatului, deoarece se va simți mult mai angajat și mai identificat cu compania. Cumva, îl faceți să se simtă parte din companie și că munca lui este importantă.

Legăturile emoționale sunt întărite

Când oferi un cadou, stabilești o legătură emoțională cu persoană căreia i-l oferiți, mai ales când are iluzia că a primit ceva special. Cel mai bun lucru este că coșurile poartă sigla companiei, ceea ce îl va face pe angajat să-l asocieze mai direct cu superiorii lor.

De asemenea, dacă aveți obiceiul de a ține cont de particularitățile fiecărui angajat, acesta se va simți mai apreciat. O opțiune bună este să faceți diverse tipuri de coșuri pentru angajații singuri sau cei care au copii sau o familie numeroasă.

Ce să oferiți în coșul de Crăciun al angajaților?

După cum ați văzut, oferirea unui coș de Crăciun este o modalitate excelentă de a vă motiva angajații și nu trebuie să reprezinte o cheltuială mare. În ceea ce privește conținutul lor, acesta este foarte variabil, iar opțiunile sunt foarte largi.

Au dispărut tradiționalele coșuri de răchită pline cu cârnați și cozonaci, și sunt înlocuite acum cu produse mai exclusiviste. Angajații tind să aprecieze un coș cu mai puține produse, dar de o calitate mult mai bună.

Dacă vă gândiți să oferiți angajaților voștri coșuri de Crăciun gourmet, vă recomandăm să verificați ce are de oferit Gift Idea. Produsele lor sunt de calitate superioară, diversificate și oferă transport până la firma la care este necesar să fie oferite cadourile, sau chiar la domiciliul angajatului.

Pentru angajații mileniali mai tineri, tendințele s-au schimbat total. Aceștia preferă cadouri originale pentru coșul lor de Crăciun precum o activitate de antrenament în afara companiei sau vreun accesoriu tehnologic.

Atunci când solicitați coșuri de Crăciun pentru companie, este convenabil să țineți cont de câteva particularități:

Puteţi solicita coșuri vegane sau coșuri cu produse speciale pentru persoanele cu alergii. Acestea vor fi pentru acei angajați care au restricții în ceea ce privește produsele pe care le consumă.

Pentru a oferi o notă mai personalizată, puteți solicita modele diferite de coșuri. Totuși, aveți grijă că diferențele de calitate și costuri ale produselor să nu fie marcante, deoarece angajații se pot simți subevaluați.

Solicitați furnizorului dvs. să vă ofere coșuri speciale pentru persoane singure și altele pentru lucrătorii cu familii, deoarece pot fi incluse produse care sunt mai atractive pentru fiecare grup.

În cazul angajaților care au obținut merite deosebite în muncă sau a celor care îndeplinesc funcții de mare responsabilitate, se pot pregăti coșuri speciale de Crăciun. Acestea pot include produse mai exclusiviste care fac persoană să simtă că efortul său special este recunoscut.

Important este să mențineți în continuare tradiția de a oferi angajaților dumneavoastră un coș de Crăciun în aceste zile de sărbătoare. Acest lucru va face compania să fie prezentă în momentele de sărbătoare alături de cei dragi, ca și când ar fi un membru al familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *