INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cum alegi cea mai buna centrala terminca pe gaz?

Cum alegi cea mai buna centrala terminca pe gaz?

Multe persoane pot crede ca o investitie in centrala termica este foarte costisitoare. Este adevarat, centrala termica pe gaz poate solicita o mare parte din buget, dar acest lucru nu inseamna ca putem apela si la solutii mai putin costisitoare. La fel ca in oricare alt domeniu, trebuie sa stim cum sa alegem un produs de calitate si sa achitam doar daca produsul se potriveste nevoilor noastre.

Cum putem alege cea mai buna centrala termica pe gaz?

Sunt mai multe criterii dupa care este recomandat sa facem alegerea celei mai bune centrale termice pe gaz. Despre cateva dintre cele mai importante o sa discutam in urmatoarele randuri:

  • Suprafata pe care dorim sa o incalzim cu ajutorul centralei termice

Daca detii un apartament cu 3 camere sau chiar mai mare, este de la sine inteles ca ai nevoie de o centrala deosebita. In cele mai multe cazuri, romanii detin locuinte mici si au nevoie de confort termic in perioada rece. Cu cat suprafata este mai mica, cu atat putem economisi sume importante de bani din alegerea centralei. Cea mai buna centrala termica pe gaz trebuie sa fie aleasa in functie de suprafata care trebuie incalzita.

  • Consumul centralei in conditii de functionare continua

Cu siguranta vrei facturi mai mici in perioada rece din an, de aceea trebuie sa fii foarte atent la consumul de gaz/curent al centralei pe care o alegi. Diferente sunt intre fiecare model de centrala, iar acest lucru poate fi observat din specificatiile tehnice ale produsului.

  • Perioada de garantie

Daca iti doresti ca atunci cand intampini probleme cu centrala sa poti apela la o echipa de specialisti, alege doar acele modele care-ti ofera o garantie pe o perioada cat mai lunga.

Este mai rezistenta o centrala termica veche decat una de ultima generatie?

Centralele vechi, cele pe care parintii si bunicii nostri le lauda, au fost rezistente, dar nu si eficiente. Chiar daca si-au indeplinit functia pentru o perioada de 15-20 de ani, centralele noi nu pot fi comparate cu acestea, fiind mult mai performante si economice din punct de vedere al consumului de energie.

Nu mai este de mirare faptul ca noile centrale termice pe gaz sunt atat de performante incat pot fi actionate de la distanta, au sisteme de siguranta de ultima generatie si incalzesc locuinta cu minimul de consum de energie.

Fiecare centrala termica se deosebeste, in primul rand, prin clasa din care face parte. Dupa acest criteriu putem sa diferentiem centralele in functie de consumul lor. Inainte de a fi incadrate intr-o anumita clasa, aceste centrale termice pe gaz au fost testate de echipe de specialisti.

Alegerea celei mai bune centrale termice pe gaz nu trebuie sa fie facuta doar in functie de pret. Aceasta este o capcana in care cad tot mai multi romani, de aceea este recomandat sa va documentati temeinic inainte de a face o astfel de alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *