INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cum verifici siguranta casei tale? Elementele esentiale pentru orice proiect

usi exterior metalice

Casa visurilor tale indeplineste, cu siguranta, cateva criterii pe care orice persoana le doreste de la adapostul sau. Are un aspect placut, este compartimentata inteligent si are un decor interior si exterior care este pe placul tau. Totodata, casa pe care ti-o cladesti trebuie sa mai aiba o calitate esentiala: sa fie sigura. Siguranta unei locuinte poate fi obtinuta doar daca, in proiectul de constructie, sunt incluse si prioritizate cateva elemente deosebit de importante.

Ce elemente dau siguranta unei case

Siguranta este un concept complex, iar in cazul unei case ea se refera la: protejarea locatarilor impotriva riscurilor exterioare, protejarea proprietatii in caz de cutremur sau alte calamitati naturale si protejarea confortului celor din interior. Din aceste puncte de vedere, este foarte important sa se trateze cu mare importanta, in proiectul de constructie si amenajare, urmatoarele elemente:

Fundatia – este acea parte a casei care nu se observa cu ochiul liber, dar care are cel mai important rol in stabilitatea si rezistenta locuintei. Atat timp cat aceasta este bine construita, ea poate sustine intreaga constructie, inclusiv in fata seismelor sau alunecarilor de teren. Un proiectant priceput iti va recomanda o fundatie adaptata dimensiunilor casei. Aceasta trebuie sa fie construita corespunzator pentru a putea sa sustina greutatea locuintei pe termen indelungat.

Structura de rezistenta – din aceasta fac parte peretii portanti, planseele, grinzile si stalpii de rezistenta. Aceste elemente stabilizeaza cladirea si pentru a putea face acest lucru, trebuie sa fie construite din otel sau beton armat. De asemenea, este importanta ancorarea solida a elementelor de rezistenta, pentru ca ele sa nu cedeze in fata fortei vantului sau miscarilor telurice.

Usa de la intrare – in prezent, cele mai populare variante in randul proiectantilor de locuinte sunt modelele de usi exterior metalice. Acestea garanteaza protectie excelenta impotriva tentativelor de patrundere prin efractie. Usile metalice ofera si izolare termica si fonica, ceea ce imbunatateste confortul locatarilor si scade cheltuielile cu energia. 

Pentru o si mai buna izolare termica si fonica, este recomandat sa apelezi si la tamplarie PVC, cu geamuri din termopan, precum si la masuri de izolare a peretilor si acoperisului. Poti utiliza, in acest sens, vata bazaltica, spuma poliuretanica, dar si alte materiale. Consulta-te cu profesionistii care iti vor construi casa, iar impreuna veti identifica structurile care sa completeze perfect o usa de exterior metalica.

Instalatia electrica – energia electrica este o resursa esentiala, pentru existenta umana. In lipsa curentului electric, confortul si siguranta sunt imposibil de obtinut si mentinut la un nivel optim. Pentru a avea acces continuu la electricitate, in conditii de siguranta, trebuie sa te asiguri ca iti dotezi casa cu o instalatie electrica de calitate, realizata de catre profesionisti in domeniu. Sunt foarte importante, pe langa pricepere si experienta, si materiale de top care sa fie rezistente in timp.

Acceseaza Maco.ro si alege-ti o usa de exterior metalica potrivita pentru casa ta. Opteaza pentru o varianta produsa din materiale de calitate, de un producator renumit si experimentat pe piata din Romania. Cu ajutorul unei usi profesionale vei avea mereu garantia sigurantei si a une izolari termice si fonice de cea mai buna calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *