INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Lemn stratificat – ce utilitati poti gasi in gospodaria ta acestui material deosebit de rezistent

lemn stratificat

Obtinut printr-o metoda care ii ofera rezistenta si duritate deosebita, lemnul stratificat reprezinta o solutie foarte avantajoasa pentru o multime de proiecte de amenajare interioara si exterioara. 

Denumit si lemn incleiat sau lemn lamelar, acest material este diferit de lemnul masiv si propune o serie de avantaje care il transforma intr-o solutie mai atractiva decat varianta mentionata anterior. Proprietatile pe care le au obiectele obtinute din lemn stratificat sunt remarcabile si care pot aduce beneficii majore oricarui spatiu atunci cand sunt intelese pe deplin.

Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei putea afla ce transforma lemnul lamelar intr-o varianta foarte buna pentru proiectele tale, care sunt obiectele si structurile care pot fi produse din acest material, dar si de unde il poti cumpara la o calitate excelenta.

Lemn stratificat – ce poti sa faci din el

Prima etapa din procesul de obtinere a lemnului incleiat este debitarea radiala a bucatilor de lemn brut. Dupa debitare, straturile se lipesc prin presare. Structurile de lemn incleiat pot avea doua sau mai multe straturi, iar la lipirea lor se utilizeaza un adeziv special, pe baza de apa. Se obtine, in final, o structura cu deosebita rezistenta la deformari si crapaturi.

Acest tip de lemn este un material nu doar deosebit de rezistent, ci si foarte versatil. El poate fi utilizat in constructii, precum si pentru obtinerea obiectelor de design interior sau a pieselor de mobilier. 

Pe langa rezistenta deosebita pe care o are la actiunea factorilor de mediu precum umezeala sau la socurile mecanice, care sunt foarte bine atenuate de straturile de lemn lipite cu adeziv special, acest tip de lemn impresioneaza si prin potentialul pe care il are atunci cand vine vorba despre personalizarea sa.

Poti finisa bucatile de lemn in diferite moduri, astfel incat sa obtii elemente de un aspect usor de integrat in stilul decorativ pe care vrei sa il implementezi. Iata ce poti sa obtii din lemn incleiat:

Mobilier

Lemnul lamelar este un material popular pentru fabricarea mobilierului, deoarece este mai durabil si mai rezistent decat lemnul masiv si poate fi modelat intr-o varietate de forme si dimensiuni. Mobila din lemn lamelar poate fi utilizata in diverse medii, de la spatii rezidentiale la spatii comerciale sau birouri.

Finisaje de pardoseala

Materialul poate fi folosit pentru a obtine o pardoseala eleganta si durabila. El poate fi finisat cu o varietate de lacuri si vopsele pentru a se potrivi cu designul interior al oricarei incaperi. In plus, lemnul incleiat poate fi montat rapid si usor, ceea ce il face o alegere populara pentru proiecte de renovare.

Constructii si design interior

Lemnul lamelar  este utilizat adesea in constructii, deoarece este un material puternic si durabil. De exemplu, este folosit pentru fabricarea structurilor de acoperisuri, peretilor si podelelor de case sau de foisoare. Lemnul stratificat poate fi utilizat pentru a crea o varietate de elemente destinate completarii spatiilor interioare, cum ar fi scaune, canapele, mese sau dulapuri.

Pe Construiesti.com poti sa gasesti lemn stratificat sub forma de lambriu si grinzi. Ai posibilitatea de a comanda material de grosimea necesara pentru proiectele tale de amenajare sau renovare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *