INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Delegația României la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Canada a revenit astăzi în țară

Delegația României la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint din Canada a revenit astăzi în țară

Cătălin Chirilă, campion mondial în proba de canoe simplu pe distanța de 1000 m și vicecampion în cea pe distanța de 500 m, alături de antrenorii Florin Popescu și Petre Condrat, Tania Virijac și Oleg Nuța, ocupanți ai locului 4 în proba de canoe dublu mixt 500 m, președintele Federației Române de Kaiac Canoe, Ion Bîrladeanu, precum și ceilalți componenți ai delegației tricolore la Halifax, au fost întâmpinați de reprezentanții Ministerului Sportului, secretarul de stat Flavius Sirop, subsecretarul de stat Radu Antohi, precum și de cei ai Ministerului Apărării Naționale, ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai Clubului Sportiv Steaua București, ai federației sportive naționale, de membri ai familiei, prieteni și reprezentanți ai presei.

”Vă mulţumesc din tot sufletul pentru această primire. Sunt foarte emoţionat. Sincer, nici măcar înainte de marea finală nu am fost atât de emoţionat. Vă mulţumesc întâi de toate tuturor celor care aţi fost în spatele meu. Vă mulţumesc, fără voi nu aş fi putut ajunge aici şi mulţumesc tuturor prietenilor, tuturor apropiaţilor, tuturor celor care au fost alături de mine, care care m-au susţinut în momentele grele, pentru că până la această performanţă ştim cu toţii câtă muncă este în spatele medaliei şi câte zile de chin au existat. Sunt bucuros pentru acest rezultat, înseamnă enorm pentru mine, pentru toţi înseamnă foarte mult această sau aceste medalii. Dar întâi de toate, cel mai mult această medalie reprezintă pentru mine personal confirmarea că toate speranţele pe care mi le-am pus la începutul pregătirii nu sunt în zadar. Practic, munca a dat roade şi mă bucur că am reuşit să obţin această această performanţă. Vă mulţumesc încă o dată, nu mai am cuvinte”, a declarat Cătălin Chirilă.

„Vă mulțumim pentru bucuria pe care ne-ați adus-o și pe care o simțim datorită vouă!

Cătălin, ai intrat în istoria României într-un sport în care țara noastră a redevenit, prin tine, cea mai bună din lume. (…)

Felicitări întregii delegații! (…) Vă urez cât mai multe astfel de momente!” a transmis Eduard Novak, ministrul sportului.

„Vreau să felicit și eu întreaga delegație, în numele Ministerului Sportului, al meu, personal, dar și al tuturor românilor, pentru aceste performanțe.

Cătălin Chirilă, să fii al patrulea sportiv român din istorie care reușește o asemenea performanță, după legende precum Ivan Patzaichin, Aurel Macarencu sau Simion Ismailciuc, este un lucru incredibil. Ai toată admirația noastră!” a declarat secretarul de stat Flavius Sirop.

Antrenorul principal al lotului de kaiac canoe, Florin Popescu, a declarat că de mâine dimineață încep deja pregătirile pentru viitoarea competiţie, Campionatele Europene de la Munchen, care vor avea loc între 18 și 21 august.

Felicitări pentru rezultatele istorice din Canada și mult succes la Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *