INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a deschis Conferința de lansare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a deschis Conferința de lansare a Programului Regional Nord-Est 2021-2027

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui și președintele în exercițiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, a fost prezent astăzi la Piatra Neamț, la Conferința regională de lansare a Programului „Destinație: Europa 2027! Programul Regional Nord-Est pornește la drum”.

Evenimentul organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a reunit reprezentanți la nivel înalt ai Comisiei Europene, ai Guvernului României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Autorității de Management pentru PR Nord-Est, dar și potențiali beneficiari cărora li se adresează oportunitățile de investiții din perioada 2021-2027.

Obiectivul general al noului Program este stimularea unei dezvoltări echilibrate bazate pe un proces de creștere economică inteligent, durabil și incluziv, care să conducă la creșterea calității vieții și reducerea decalajelor de dezvoltare intra și inter-regionale.

„Nu știu dacă e istoric, dar e un moment foarte important, fiindcă răspunde unei nevoi presante de dezvoltare, în special în zonele acestea periferice ale sistemului capitalist. Să nu ne înșelăm cumva că suntem în centru. Nevoia aceasta este sub toate aspectele și în toate domeniile. De aceea, așa cum a fost conceput programul, răspunde în mare parte la aceste nevoi, după perioada de secetă de aproape trei ani când finanțările au cam dispărut. Iată că anul acesta au început să reapară. Avem de a face și cu programele naționale care urmează să se deruleze alături de cele cu finanțare europeană. Tuturor vă doresc mult succes”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Programul regional 2021-2027 este structurat pe 8 priorități și are o alocare financiară de 1,75 miliarde euro. Vor fi finanțate proiecte pe infrastructură rutieră, inovare, digitalizare, turism, mediu, mobilitate urbană, educație și asistență tehnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *