INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Eliezer Rabinovici, președintele Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare, are rădăcini în județul Vaslui

Eliezer Rabinovici, președintele Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare, are rădăcini în județul Vaslui

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, a avut astăzi o întrevedere cu profesorul Eliezer Rabinovici, președintele Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare (CERN). Oaspetele israelian a fost însoțit de Andrei Alexandru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, și de directorul Institutului de Fizică Atomică, Florin Buzatu.

„Avem în față o personalitate care s-a remarcat în domeniul cercetării nucleare. Distinsul profesor a ținut să viziteze județul Vaslui, fiindcă familia sa își are rădăcinile aici. Atât bunicul, cât și tatăl său, de profesie medic, sunt născuți în Vaslui și au învăţat la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din municipiul reşedinţă, unde au beneficiat de o educaţie aleasă. De aceea, domnului profesor nu îi este indiferent județul Vaslui, care încearcă, împreună cu noi, să deslușească misterul unde anume a trăit familia sa”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În scurtele sale prezențe în România, Eliezer Rabinovici a remarcat nivelul ridicat al învăţământului românesc, mai ales în domeniul cercetării.

„Le sunt recunoscător oamenilor de ştiinţă, cercetătorilor români pentru contribuţia lor valoroasă adusă activităţii Organizaţiei Europene pentru Cercetări Nucleare. Este important că aveţi aici posibilitatea de a oferi un nivel înalt de educaţie. România este locul în care familia mea îşi are rădăcinile şi nu-mi este un loc indiferent. Sunt impresionat de calitatea învăţământului din România”, a afirmat preşedintele CERN.

În cursul zilei de joi, Eliezer Rabinovici va participa la o întâlnire cu elevi şi cadre didactice de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *