INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui!

Eroii Revoluției, comemorați la Vaslui!

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședinții Ciprian Trifan și Dan Marian au participat la un ceremonial militar şi religios pentru comemorarea eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989, ce a fost organizat la monumentul ridicat în Cimitirul Eternitatea din Vaslui.

Momentul a început cu oficierea unui serviciu religios, de către un grup de preoți, în frunte cu părintele protopop de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Au urmat alocuțiunile autorităților locale. Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a vorbit despre însemnătatea momentului, fiind ziua în care trebuie să reflectăm asupra schimbărilor din 22 decembrie 1989.

”N-am fi fost astăzi aici, dacă lucrurile s-ar fi petrecut invers și dacă ar fi fost niște simple evenimente, care ar fi dat mare bătaie de cap autorităților vremii. S-au așternut peste capetele noastre, peste cei care au participat la acele evenimente, 32 de ani. Cei mai mulți erau tineri atunci, iar astăzi sunt cu capetele pline de alb. Anii aceștia au trecut și peste amintirea celor pe care îi comemorăm astăzi. Au trecut fără să atingă durerea familiilor celor care i-au pierdut pe cei dragi. Tocmai din acest motiv cred că este de datoria noastră ca de fiecare dată, când suntem în preajma acestor evenimente, să fim prezenți aici, să ne amintim împreună și să transmitem dorința noastră generațiilor mai tinere de a-i cinsti pe aceia care s-au sacrificat și au căzut în 1989, în acel decembrie însângerat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Marcarea celor 32 de ani de libertate s-a încheiat cu defilarea unor detașamente aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui, Penitenciarului Vaslui și Poliției Locale Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *