INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

„Eu sunt Luli”: Un spectacol de teatru social ce abordează drepturile persoanelor cu dizabilități la Vaslui

Eu sunt Luli

Miercuri, 8 mai 2024, începând cu ora 17:00, Centrul Cultural Județean Vaslui organizează la Casa de Cultură „Constantin Tănase” spectacolul „Eu sunt Luli”. Evenimentul face parte din Zilele Tineretului – TinFest.EU și este realizat în colaborare cu Asociația „Teatrul de Foc” și Centrul de Resurse Juridice București.

Spectacolul, interpretat de trei actrițe consacrate ale Teatrului Odeon din București – Anda Saltelechi, Ioana Mărcoiu și Alina Berzunțeanu, abordează un subiect profund și sensibil: drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale. „Eu sunt Luli” pune în scenă povestea unei tinere cu dizabilități, Luli, care de la naștere este instituționalizată, explorând impactul restricțiilor impuse asupra drepturilor sale fundamentale.

Dialogul propus de piesă este unul vital: Cum ar arăta viața noastră dacă nu am putea lua decizii personale? Spectacolul invită publicul să reflecteze asupra modului în care societatea respectă sau ignoră drepturile celor vulnerabili.

Evenimentul va fi însoțit de o sesiune de discuții moderată de Laura Lucescu, cu participarea unui psiholog invitat, unde publicul va avea oportunitatea să dezbată și să caute soluții la problemele ridicate de piesa de teatru.

Intrarea este liberă, ceea ce subliniază angajamentul organizatorilor de a face arta accesibilă și de a sensibiliza comunitatea asupra unor teme de actualitate. Anca Isabela Iacob, consultant artistic la Centrul Cultural Județean Vaslui, subliniază importanța acestui eveniment în contextul cultural și social actual.

Organizat de Centrul Cultural Județean Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui, și Centrul Europe Direct, „Eu sunt Luli” este un exemplu remarcabil de teatru cu impact social, oferind o platformă pentru dialog și înțelegere în cadrul comunității.

Vă invităm să participați la acest eveniment unic pentru a descoperi și a discuta despre o temă de profundă umanitate și relevanță socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *