INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Dumitru Boroș invită bârlădenii la ceremonialul de Ziua Independenței de Stat a României

Primarul Dumitru Boroș invită bârlădenii la ceremonialul de Ziua Independenței de Stat a României

Primarul Municipiului Bârlad, avocatul Dumitru Boroș, face un apel către comunitatea locală să participe la un eveniment de marcă ce va avea loc VINERI, 10 MAI 2024. Cetățenii sunt invitați să se alăture oficialităților locale și naționale în cadrul unui ceremonial militar și religios dedicat sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României.

Ceremonialul va debuta la ora 13:00 la Monumentul eroilor din Primul Război Mondial, situat în Cimitirul „Eternitatea”. Programul evenimentului include depuneri de coroane, momente de reculegere și discursuri ale oficialităților, în amintirea celor care au luptat și și-au sacrificat viețile pentru independența națională.

Primarul Boroș subliniază importanța acestei zile pentru memoria colectivă a românilor și pentru educația civică a tinerilor generații. „Este esențial să ne amintim eroii care au făcut posibilă statalitatea românească și să transmitem mai departe valorile pe care le-au apărat”, a declarat primarul.

La eveniment sunt așteptați să participe membrii Parlamentului, consilierii locali, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, precum și locuitori ai orașului Bârlad și împrejurimilor. Aceasta va fi o ocazie de a omagia trecutul, dar și de a consolida unitatea și identitatea națională.

Evenimentul promite să fie unul emoționant, cu momente solemne de recunoștință și respect față de istoria României. Organizatorii speră la o participare numeroasă, reflectând solidaritatea și respectul comunității pentru valorile naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *