INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Festivalul „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală” a ajuns la final

Vasluiul în straie de sărbătoare medievală

Timp de trei zile, municipiul Vaslui a găzduit prima ediție a Festivalului „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală”.

La Curțile Domenști și în Centrul civic, domnițe și cavaleri au refăcut atmosfera din perioada medievală.

Organizatorul principal, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, a oferit o serie de activități de anvergură, de la expoziții temporare dedicate Vasluiului medieval și ateliere ale celor mai pricepuți meșteri.

Nu au lipsit concertele și dansurile medievale, teatrul, o reconstituire a luptei de la Podul Înalt, jocurile cu foc și alte activități care au avut ca temă epoca voievozilor.

„A fost o primă ediție reușită. E un început și mulțumesc vasluienilor care au participat în număr mare la toate manifestările organizate și au apreciat ceea ce au prezentat oaspeții noștri. Mulțumesc partenerilor noștri, Consiliului Raional Soroca, pentru contribuția la reușita festivalului, care dorim să devină unul de tradiție”, a precizat Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a fost sprijinit în organizarea festivalului de Consiliul Județean Vaslui, Primăria Vaslui, Biserica „Sf.Ioan Botezătorul” Vaslui și Consiliul Raional Soroca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *