INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

S-a dat startul primei ediții a Festivalului „Vasluiul în straie de sărbătoare medievală”!

Vasluiul în straie de sărbătoare medievală

Astăzi, străzile orașului Vaslui au fost cuprinse de o atmosferă plină de farmec și mister, întrucât a început prima ediție a Festivalului Medieval „Vasluiul în Straie de Sărbătoare Medievală”. Acest eveniment, o premieră pentru județul Vaslui, servește ca o poartă de călătorie în timp, transportând locuitorii și vizitatorii în epoca voievozilor.

În prima zi a festivalului, organizatorii au pregătit o serie de activități captivante pentru participanți. Strada Ștefan cel Mare a fost luată cu asalt de zeci de domnițe și cavaleri, în timp ce ateliere meșteșugărești medievale, dansuri și muzică specifice epocii, jocuri interactive și expoziții dedicate Vasluiului medieval au captivat privirile curioase ale participanților.

Programul pentru zilele de sâmbătă și duminică este plin de evenimente interesante. Începând cu ora 10:00 și până la 19:00, atelierele meșteșugărești medievale vor fi deschise pentru vizitatori, oferindu-le oportunitatea de a experimenta muzica, pielăria, feroneria, monetăria, țesătoria, cojocăritul și arta armurăriei. La ora 17:00, Grupul etnografic „Ștefan Vodă” din Republica Moldova va susține un concert captivant, iar la ora 19:00, trupa folk „Focul Viu” va încânta publicul cu melodiile lor. Seara va culmina cu un spectacol uimitor de jonglerii cu foc, prezentat de Trupa „Fire Dreams”, începând cu ora 20:00.

Duminică, evenimentele continuă cu atelierele meșteșugărești medievale deschise între orele 10:00 și 14:00. La ora 12:00, va avea loc o impresionantă reconstituire istorică a „Luptei de la Vaslui – Podul Înalt”, oferind participanților o perspectivă autentică asupra istoriei locale. Festivalul se va încheia într-o notă muzicală cu un concert susținut de Grupul etnografic „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, începând cu ora 13:00.

Festivalul Medieval „Vasluiul în Straie de Sărbătoare Medievală” este mai mult decât un simplu eveniment cultural; este o ocazie de a celebra istoria și tradițiile locale, aducând în prim-plan bogăția culturală a județului Vaslui. Locuitorii și vizitatorii sunt invitați să se alăture acestei călătorii în timp și să se bucure de atmosfera incitantă și de activitățile captivante pregătite pentru această sărbătoare medievală de excepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *