INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Florin Cîţu: La rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani / Este vorba despre nevoi

Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că primăriile au solicitat 11 miliarde de lei, dar nu a existat disponibil decât un miliard, care a fost distribuit în funcţie de nevoi. Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL, Cîţu a declarat: ”Exact cum explicăm că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus către PSD”.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, despre miliardul de lei distribuit primăriilor şi a explicat că au fost cereri de 11 miliarde de lei, suma disponibilă fiind de 1 miliard de lei.  

”Tot am auzit că sunt supăraţi unii dintre parteneri. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani. Sunt primării care nu colectează venituri la buget, nu sunt performante. Ipocriziile astea trebuie să mai înceteze”, a declarat Florin Cîţu.  

Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL, Cîţu a declarat: ”Exact cum explicăm că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus către PSD: este vorba despre nevoi. Sunt diferite criterii, diferite situaţii. Nu se uită nimeni la criteriul politic, se uită la nevoi”.  

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 1 miliarde de lei primăriilor. 

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *