INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Florin Spătaru, ministrul economiei: „Trebuie să contribuim cu toții la redefinirea politicii naționale în domeniul competitivității economice.”

Florin Spătaru, ministrul economiei

Florin Spătaru, ministrul economiei: „Trebuie să contribuim cu toții la redefinirea politicii naționale în domeniul competitivității economice. Strategia Națională de Competitivitate 2021-2027 este în dezbatere publică. România are nevoie de o redefinire a politicii naționale în domeniul competitivității economice printr-o abordare inclusivă bazată pe o sinteză a documentelor și a politicilor publice din domeniul economic, cercetare-dezvoltare-inovare”.

Prin intermediul proiectului SIPOCA 605, derulat de către Direcția Politici Industriale și Competitivitate, Ministerul Economiei își propune să dezvolte o strategie coerentă privind implementarea și evaluarea politicilor publice pe care le coordonează la nivelul instituției.

Obiectivele proiectului vizează punerea la dispoziția Ministerului Economiei a instrumentelor necesare în vederea elaborării, implementării și monitorizării Strategiei Naționale de Competitivitate 2021-2027, implicit extinderea sferei de aplicație a Atlasului Economic al României către zona utilizatorilor din afara Ministerului Economiei.

Totodată, strategia urmăreşte profesionalizarea şi dezvoltarea competențelor angajaților Ministerului Economiei în domeniul politicilor publice.

„Documentul a fost transmis tuturor agențiilor de dezvoltare regională, precum și celor mai importante asociații patronale din economia românească, urmând a fi consolidat cu propunerile/observațiile acestora”, a declarat ministrul Florin Spătaru.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 45 de luni începând cu data de 04.03.2019 având o valoare de 10.483.615,01 lei, fiind co‐finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. Observațiile sunt așteptate până în data de 15 iunie a.c. pe adresa de e-mail: politici.industriale@economie.gov.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *