INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Forțele rusești se adună la marginea Kievului. Capitala, sub interdicție de circulație. Primar: Cine e pe stradă e considerat inamic

Federația Rusă a continuat atacurile în noaptea de vineri spre sâmbătă, inclusiv în această dimineață, asupra mai multor oraşe ucrainene și capitala Kiev. Oficialii ucraineni spun că au fost lansate rachete de croazieră către Ucraina dinspre Marea Neagră. Aceștia au raportat mai multe pierderi printre forțele rusești. Atacurile armatei ruse au lovit sâmbătă dimineață un bloc de locuințe din centrul Kievului. Între timp, președintele Zelenski transmite din centrul capitalei că armata nu se va preda.

Principalele informații ale zilei:

 • O rachetă a lovit un bloc de locuințe din Kiev. Zelenski anunță că armata nu se predă.
 • Momentul în care o rachetă lovește un bloc de locuințe din centrul Kievului
 • Rușii spun că au cucerit primul oraș important, primarul din Melitopol neagă.
 • Lupte grele se duc lângă Mariupol. Parașutiști ruși, lansați lângă localitatea Vasilkov.
 • Un convoi militar rus a fost distrus de forțele ucrainene în Herson, sudul Ucrainei, un important punct de trecere din Crimeea
 • Ungaria, Italia, Franța și Cipru s-au răzgândit și susțin scoaterea Rusiei din Swift. Doar Germania rămâne alături de Moscova
 • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat că forțele armate ucrainene controlează Kievul.
 • Armata ucraineană a transmis că mai mult de 3.500 de soldați ruși au fost uciși iar aproape 200 au fost luați prizonieri.
 • Aproape 100 de blindate rusești se îndreptau spre Kiev. Forțele armate ale Rusiei se adună la marginea capitalei.
 • Interdicție de circulație în Kiev din această seară. Primar: Civilii care se află pe stradă vor fi considerați inamici.
 • România a închis spațiul aerian pentru toate avioanele rusești.
 • Turcia a interzis intrarea navelor de război rusești în Marea Neagră.

Rusia blochează accesul la Twitter

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 17:21 După ce a restricționat accesul la Facebook, Rusia blochează și accesul utilizatorilor la Twitter. Aceasta, după ce pe rețelele sociale s-au viralizat înregistrări video și fotografii cu suferințele pe care le-a provocat invazia rusă în Ucraina.

Anunțul privind blocarea rețelei sociale în Rusia a venit de la compania de conectivitate la internet NetBlocks, potrivit BBC.

Canale TV rusești, sparte de hackeri. Au difuzat muzică ucraineană

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 17:12 Canale de televiziune de stat rusești au fost sparte de hackeri și difuzează muzică ucraineană și simboluri naționale ale Ucrainei, raportează mai mulți utilizatori pe Twitter. Postul public de televiziune a difuzat imnul Ucrainei.

Aceștia cred că aceasta ar putea fi o altă acțiune a grupului de hackeri Anonymous, care a declarat Rusiei război cibernetic după atacul asupra Ucrainei.

Ucraina: Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navigaţie

ACTUALIZARE 26 FEBRUARIE 15:57 Serviciul ucrainean al poliţiei de frontieră a anunţat sâmbătă că Rusia a închis partea de nord-vest a Mării Negre pentru navigaţie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Prezenţa navelor şi a ambarcaţiunilor în această zonă va fi considerată ca o ameninţare teroristă”, a precizat acesta într-un comunicat.

Vineri, Ucraina a anunţat că Rusia a lovit două nave comerciale în apropiere de portul ucrainean Odesa din sudul ţării, la o zi după ce Rusia a început o invazie la scară largă în Ucraina.

sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *