INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Furt de catalizatoare în Vaslui: doi bărbați din Brăila arestați

Furt de catalizatoare

În perioada 17 – 19 februarie 2024, municipiul Vaslui a fost scena unor furturi de piese auto, în special catalizatoare, comise de doi bărbați originari din județul Brăila. Cei doi indivizi, în vârstă de 25 și 29 de ani, au fost reținuți recent de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, fiind acuzați de furt calificat în formă continuată.

Potrivit cercetărilor efectuate de autoritățile vasluiene, cei în cauză au pătruns în mod ilegal, pe timp de noapte, într-un spațiu neîngrădit și neasigurat al unei firme situate pe strada Călugăreni din Vaslui. De aici, au sustras diverse piese auto, în special catalizatoare, cauzând un prejudiciu estimat la 40.000 de lei. Până în prezent, prejudiciul nu a fost recuperat.

La data de 29 iunie 2024, în urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus reținerea celor doi bărbați pentru o perioadă de 24 de ore. A doua zi, 30 iunie 2024, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a decis aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu scopul de a stabili și dovedi întreaga activitate infracțională a celor doi bărbați și de a dispune măsurile legale corespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *