INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Planifici o călătorie în Grecia? Aspecte importante de luat în considerare

călătorie în Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii din întreaga lume, inclusiv pentru cei din România. Cu plaje pitorești, o istorie bogată și peisaje spectaculoase, Grecia atrage anual milioane de vizitatori. Dacă intenționezi să călătorești în Grecia în această perioadă, există câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere pentru a-ți asigura o călătorie cât mai plăcută și lipsită de probleme.

Creșterea traficului la punctele de frontieră

În prezent, Poliția de Frontieră a Republicii Bulgaria a raportat o creștere semnificativă a traficului prin punctele de trecere a frontierei Kulata și Makaza. Această informație a fost comunicată prin Centrul Comun de Contact Giurgiu și ar trebui să fie luată în considerare de toți turiștii care plănuiesc să treacă prin aceste puncte. De asemenea, numărul de turiști români care călătoresc dinspre Republica Grecia a crescut considerabil, ceea ce poate duce la timpi de așteptare mai mari și la aglomerație.

Puncte alternative de trecere a frontierei

Pentru a evita aglomerația și a asigura o trecere mai rapidă prin controlul de frontieră, se recomandă utilizarea unor puncte alternative de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia. Aceste puncte au un trafic mai scăzut și pot facilita o călătorie mai confortabilă. Iată care sunt alternativele sugerate:

1. Punctul de trecere a frontierei Ilinden

Pentru cei care se îndreaptă spre Salonic, Kavala sau Peninsula Halkidiki, punctul de trecere a frontierei Ilinden reprezintă o alternativă viabilă la punctul de trecere a frontierei Kulata. Acesta este mai puțin aglomerat și permite formalități de frontieră mai rapide, economisind astfel timp prețios.

2. Punctul de trecere a frontierei Zlatograd

Turiștii care călătoresc în stațiunile din zona Xanthi, Komotini și pe Insula Thassos pot folosi punctul de trecere a frontierei Zlatograd ca alternativă la punctul de trecere a frontierei Makaza. Acest punct de trecere este, de asemenea, mai puțin frecventat și poate facilita o călătorie mai lină și mai eficientă.

3. Punctul de trecere a frontierei Kapitan Petko Voivoda

Pentru cei care se îndreaptă spre stațiunile din regiunea Alexandroupolis, se recomandă utilizarea punctului de trecere a frontierei Kapitan Petko Voivoda. Acesta oferă o alternativă mai puțin aglomerată, ceea ce poate contribui la o trecere mai rapidă și mai ușoară a frontierei.

Planificarea călătoriei

Pentru a te asigura că vei avea o călătorie cât mai plăcută și fără complicații, este important să planifici în avans și să iei în considerare toate opțiunile disponibile.

Înainte de a pleca la drum, verifică starea traficului și timpii de așteptare la punctele de trecere a frontierei. Aceste informații pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Poliției de Frontieră sau prin aplicații de trafic în timp real. Astfel, vei putea alege ruta cea mai eficientă și vei evita aglomerația.

Dacă observi că punctele de trecere principale sunt aglomerate, nu ezita să folosești punctele alternative menționate mai sus. Acestea nu doar că sunt mai puțin aglomerate, dar pot oferi și peisaje pitorești și drumuri mai puțin stresante.

Asigură-te că ai toate documentele de călătorie necesare la îndemână și în ordine. Acestea includ pașaportul sau cartea de identitate, permisul de conducere, asigurarea auto și alte documente relevante. Verifică valabilitatea acestora și asigură-te că nu vei întâmpina probleme la controlul de frontieră.

Comunicat: Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *