INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Klaus Iohannis: România e hotărâtă să sprijine aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Klaus Iohannis despre aderarea Republicii Moldova la UE

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România este decisă să sprijine pe deplin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Moldova şi-a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană şi aseară am discutat pe larg cu doamna preşedinte Sandu şi cu doamna prim-ministru Gavriliţă această chestiune. România este hotărâtă, nu doar că este dispusă să sprijine Republica Moldova, asta în multiple feluri şi pe diferite paliere. Acum, în acest moment, sprijinul este unul politic, noi declarăm că sprijinim aderarea Republicii Moldova, spunem asta în toate formatele şi explicăm tuturor partenerilor de ce credem că este bine aşa”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea pe care a avut-o joi la Cotroceni cu preşedintele Estoniei Alan Karis. 

Referitor la situaţia refugiaţilor din Ucraina care trec frontiera cu Republica Moldova, şeful statului a precizat că au fost instuite culoare pentru a aduce refugiaţii direct în Moldova. 

„În ceea ce priveşte refugiaţii, am instituit culoare pentru a aduce refugiaţi direct din Republica Moldova. Vom continua. Am discutat ieri despre felul în care vom constitui un culoar similiar sudic, în cazul unui flux de refugiaţi din zona Odesa. Oferim ajutor umanitar, ajutor pe linie financiară, oferim împrumuturi avantajoase şi granturi. Cred că se poate face mai mult şi pentru a face mai mult suntem în discuţii aprofundate cu partenerii, cu aliaţii. La nivelul miniştrilor de externe se discută despre o conferinţă a donorilor, state care vor să doneze suplimentar bani pentru Republica Moldova”, a conchis Iohannis.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *