INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Klaus Iohannis: România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană / Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană

Preşedintele Klaus Iohannis transmite, marţi, că România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană. 

”România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum şi a Republicii Moldova şi Georgiei, în Uniunea Europeană. Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul pentru ca acest lucru să devină realitate”, a scris preşedintele pe Twitter. 

Şi preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că a spus, în cadrul Summitului Platforma Crimeea din august 2021, că România este un susţinător ferm al integrităţii teritoriale a Ucrainei şi şi al aspiraţiilor acestui stat de a deveni membru UE şi NATO.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat, luni seară, că a semnat cererea oficială de aderare la Uniunea Europeană.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *