INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Verifica online care este starea tva a unei firme

Verifica online care este starea tva a unei firme

Daca esti interesat sa verifici starea TVA a unei firme ai ajuns la locul potrivit. In acest articol vei descoperi care sunt modalitatile prin care poti face asta cu succes.

Cele doua modalitati prin care poti verifica starea TVA a unei firme

Accesand platforma tva.contello.ro

Site-ul tva.contello.ro iti ofera posibilitatea de a verifica gratuit daca o firma este inregistrata in scopuri de TVA in Uniunea Europeana si daca aceasta are un numar valid de identificare pentru TVA. Accesarea platformei este foarte simpla si nu necesita intregistrare. Este suficient sa introduci numarul de identificare pentru TVA al firmei cautate.

Accesand site-ul ANAF (Administratia Nationala a Finantelor Publice)

In Romania, ANAF gestioneaza registrul operatorilor intracomunitari, in care sunt inregistrati toti operatorii economici care efectueaza tranzactii intracomunitare cu bunuri si servicii. Pentru a verifica starea TVA a unei in în România, este necesar poti accesa site-ul ANAF, sa intri in sectiunea „Servicii Online” si sa selectezi optiunea „Verificare operator intracomunitar”. In acest caz, este necesar sa introduci codul numeric personal sau codul unic de inregistrare al firmei cautate si sa introduci captcha-ul afisat pe ecran pentru a verifica daca esti un utilizator uman.

In ambele cazuri, vei primi informatii referitoare la starea TVA a firmei cautate, inclusiv dacă aceasta este inregistrata in scopuri de TVA si daca aceasta este activa sau nu. Este important sa retii ca informatiile disponibile online sunt actualizate periodic si pot exista situatii in care informatiile afisate online nu sunt la zi. Prin urmare, in cazul unor tranzactii importante sau in cazul unor informatii cruciale, se recomanda sa verifici starea TVA a firmei si prin alte mijloace de comunicare, precum email sau telefon.

Cate tipuri de TVA exista la companii

TVA standard este cea mai comuna forma de TVA si se aplica la majoritatea produselor si serviciilor. Aceasta este o taxa de 20% în majoritatea tarilor europene, dar poate varia de la o tara la alta. TVA standard se aplică, de exemplu, la alimente si bauturi, produse electronice, produse de imbracaminte si multe alte produse.

TVA redus este aplicata la produse si servicii care sunt considerate esentiale sau de inalta prioritate sociala.

TVA scutit se aplica la produse si servicii specifice care nu sunt supuse TVA, cum ar fi imprumuturile, asigurarile, serviciile medicale si educationale, precum si vanzarile de bunuri din tarile terte sau in afara UE.

Poti accesa cu cea mai mare incredere tva.contello.ro si vei afla informatiile de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *