INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Manifestare comemorativă la statuia Domnului Ștefan cel Mare din Centrul Civic Vaslui

Manifestare comemorativă la statuia Domnului Ștefan cel Mare din Centrul Civic Vaslui

La statuia Domnului Ștefan cel Mare din Centrul Civic, a avut loc astăzi o manifestare comemorativă deosebită, marcând 520 de ani de la trecerea în eternitate a marelui voievod moldovean. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”, sub egida Consiliului Județean Vaslui.

Încă de la ora 10:00, zeci de vasluieni, reprezentanți ai autorităților locale și membri ai Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni s-au adunat pentru a aduce omagiu celui care a guvernat Moldova timp de 47 de ani, lasând o amprentă profundă în istoria și cultura românească.

Ceremonia a debutat cu o slujbă de pomenire, oficiată de preotul Cătălin Ungureanu, urmată de depunerea de coroane și flori la piedestalul statuii. Emoția a fost palpabilă în rândul participanților, care au păstrat un moment de reculegere în memoria voievodului.

Printre oficialitățile prezente s-au numărat ec. Ciprian-Ionuț Trifan, președinte al Consiliului Județean Vaslui, ec. Dorin-Neculai Apostu, subprefect al județului Vaslui, și prof. Cătălin-Emil Mândru, viceprimar al municipiului Vaslui. Fiecare dintre aceștia a subliniat în discursurile lor importanța lui Ștefan cel Mare ca simbol al rezistenței și determinării românești.

Această zi de comemorare nu doar că reamintește de valorile și sacrificiile înaintașilor noștri, dar reîntărește și unitatea comunității locale în prețuirea și cinstirea eroilor naționali. Evenimentul de astăzi subliniază respectul și recunoștința veșnică pe care vasluienii și întregul popor român îl poartă față de Ștefan cel Mare, un lider emblematic al istoriei românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *