INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bârladul sărbătorește Nunta de Aur: Peste 110 cupluri onorate de Primărie

Bârladul sărbătorește Nunta de Aur: Peste 110 cupluri onorate de Primărie

Orașul Bârlad s-a transformat într-un loc de poveste pentru peste 110 cupluri care, în acest an, marchează 50 de ani de la căsătoria lor. Evenimentul, organizat de Primăria Bârlad sub îndrumarea primarului Dumitru Boroș și cu sprijinul Consiliului Local, a adus un omagiu vieții împărtășite și dragostei de lungă durată.

Într-un gest de apreciere și recunoștință, cuplurile veteran ale orașului au fost invitate să participe la o ceremonie specială, adesea numită „a doua nuntă”, dar una cu o aură deosebită – Nunta de Aur. Evenimentul a debutat cu o slujbă emoționantă de mulțumire la Biserica Sf. Ilie, unde PS Ignatie, Episcopul Hușilor, însoțit de un sobor de preoți, a binecuvântat cuplurile, recunoscându-le jumătatea de secol de fidelitate și dragoste.

După slujbă, fiecare cuplu a fost onorat cu buchete de flori și un mic dar financiar, simbol al recunoștinței comunității. Această atenție din partea municipalității a venit în urma unei alocări bugetare generoase de 55.000 de lei, care a subliniat angajamentul orașului față de valorile familiale și respectul pentru seniorii săi.

Seara a continuat cu o petrecere la un restaurant local, unde cuplurile, alături de familie și prieteni, au sărbătorit această etapă impresionantă a vieții lor. Muzica, dansul și amintirile împărtășite au creat o atmosferă de neuitat, consolidând sentimentul de comunitate și apartenență.

”Fiecare astfel de sărbătoare vine, pentru mine și colegii mei din Consiliul Local Bârlad, care nu au ezitat niciodată să pună, prin votul lor, umărul la organizarea Nunții de Aur, cu o încărcătură emoțională deosebită. În fața acestor modele de familie, de la care avem cu toții de învățat rețeta iubirii, a înțelepciunii, a toleranței și a comunicării, nu poți decât să îți exprimi admirația. Le mulțumesc, în numele bârlădenilor, pentru puterea, inspirația și speranța pe care ni le insuflă, pentru statornicia pe care au pus-o la temelia ideii de căsnicie. La cât mai mulți ani împreună, cu sănătate și împliniri!”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *