INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Mica Unire a fost marcată la Huși

Mica Unire Husi

Astăzi, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au onorat invitația primarului Ioan Ciupilan, participând la evenimentul care a marcat Mica Unire de la 24 ianuarie 1859, organizată la bustul domnitorul Alexandru Ioan Cuza, în Parcul Cuza Vodă din Huși.

Manifestarea a debutat cu salutul drapelului de luptă, după care preoți din Protopopiatul Huși au oficiat un Te Deum.

În final, cei prezenți au depus coroane de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

”După 163 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne face din nou să retrăim momentele înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru tot ceea ce înseamnă astăzi România. Actul de la 24 ianuarie 1859 a însemnat un prim pas către marea unire de la 1 decembrie 1918. Însă, această zi va rămâne un moment de reflecție, pentru a înțelege că România suntem fiecare dintre noi și toți laolaltă”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

La eveniment au participat militari de la Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) ”General Gheorghe Teleman” de la Huși, deputatul Eduard Popica, reprezentanți ai unor instituții din oraș și elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *