„Înțelegând viteza cu care crește SGR în România, cea mai mare provocare o reprezintă viteza cu care reușim să colectăm acele ambalaje, fie că discutăm despre colectarea manuală, fie ca discutăm despre colectarea automată. Am spus, încă de la început, că acest cel mai mare proiect de economie circulară sau cel mai de succes parteneriat public-privat, dincolo de toate beneficiile de mediu, de investiții pe care le aduce, crearea de noi locuri de muncă, trebuie să nu tulbure, în niciun fel, activitatea operatorilor economici din România.(…)
În legătură cu modificările legislative ce urmează a fi puse pe masa Guvernului, suntem într-un dialog constant atât cu compania RetuRo, cât şi cu asociaţiile de producători de băuturi. Una dintre modificările propuse se referă la prelungirea perioadei în care să fie epuizate stocurile comercianţilor”, a spus demnitarul.
Referindu-se la informarea publicurilor țintă ale SGR, ministrul Mircea Fechet a subliniat:
„Cred că putem adapta strategia de comunicare a Sistemului de Garanţie-Returnare, pentru că fiecare categorie de populaţie are probabil un anumit tip de mesaj cu care rezonează şi nu pot decât să sper că, aşa cum am mai spus-o, sistemul va ţine pasul cu viteza ameţitoare cu care se mişcă”.
În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment, organizată de PRIAevents, au fost aduși împreună reprezentanți ai RetuRO, ai producătorilor, ai retailerilor, asociațiilor din domeniu, companiilor de mediu (reciclare, salubrizare), ai OIREP-urilor, UAT-urilor, ADI-urilor și ai autorităților centrale, respectiv Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Au fost dezbătute teme esențiale ca: sistemul RetuRO- la 4 luni de la lansare, dar și cum au fost eficientizate toate procesele, ce se mai poate schimba, colaborarea cu producătorii, retailerii și celelalte entități, campanii de informare și educare, precum și alte teme relevante la momentul actual.