INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ministrul Sportului continuă campania națională de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport

Ministrul Sportului continuă campania națională de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport

Ministrul Sportului, Eduard Novak, continuă campania națională de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport, context în care s-a aflat ieri la Sibiu, alături de campioana olimpică și mondială la gimnastică Silvia Stroescu, ambasador al proiectului.

Discuțiile purtate cu subprefectul Sebastian Șebu, reprezentanți ai Consiliului Județean, primarul Sibiului, Astrid Fodor, prorectorul Raluca Sassu și alte cadre ale Universității Lucian Blaga, dar și cu numeroși reprezentanți ai sportului sibian, au vizat rolul acestui proiect și modul în care poate ajuta comunitățile locale. Cei trei piloni de dezvoltare pe care este construită Strategia Națională pentru Sport pot asigura viitorul sportului românesc, dar și al unei societăți mai sănătoase.

În continuarea discuțiilor oficiale, pe terenul de rugby Bebe Boboc, animat de energia copiilor care iau parte la Proiectul „Hercules”, Eduard Novak și Silvia Stroescu le-au înmânat medalii și diplome micuților, ca răsplată pentru entuziasmul cu care au participat la cursurile de inițiere în sport.

„Am fost încântat să văd proiecte ambițioase de infrastructură, mai ales în sistemul universitar, și cred că Strategia Națională pentru Sport poate oferi cadrul potrivit pentru ca toată această infrastructură să vină în beneficiul sibienilor, să contribuie la dezvoltarea sportului de masă și a celui din educație și să dea noi campioni și medalii olimpice.

Am văzut de asemenea cum infrastructura sportivă poate fi folosită pentru a-i ajuta pe copiii cu dizabilități și a le face viața mai bună, iar aici vreau să menționez programul de terapie asistată de cai, dezvoltat de Clubul Sportiv Municipal Sibiu împreună cu Asociația Dar și Team Bucur. (…) Strategia pe care am propus-o vine tocmai să ofere o viziune comună pentru astfel de proiecte, aceea de a prioritiza sportul în comunitățile și în viețile noastre” a declarat Eduard Novak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *