INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ministrul Stefan Radu Oprea a participat astăzi la conferința de lansare a rutei de zbor Baku – București, organizată la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”

Ministrul Stefan Radu Oprea

„Este un moment istoric pentru relaţiile diplomatice dintre România și Azerbaijan”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea. Demnitarul a subliniat importanța turismului de afaceri, în calitate de prim beneficiar al noului zbor, menționând, totodată, potențialul semnificativ de dezvoltare pentru antreprenorii români.

„Sunt convins că această nouă conexiune aeriană va face în aşa fel încât antreprenorii români să iasă din zona de confort și, astfel, să meargă în Azerbaijan, unde sunt bine primiţi”, a mai precizat ministrul. 📊 În prezent, schimburile comerciale România-Azerbaijan ating valoarea de 330 mil. dolari. Totodată, în țara noastră sunt înregistrate 94 de societăți comerciale cu capital azer.

Pentru promovarea României turistice, MEAT, în colaborare cu reprezentanți ai industriei de turism, va organiza în perioada 06-10 iunie un tur special, dedicat bloggerilor din Azerbaidjan, care va avea loc în mai multe zone ale țării, precum Constanța, Valea Prahovei, Brașov și București.

Frecvența zborului, operat de Azerbaijan Airlines, va fi de două curse pe săptămână, în zilele de luni și joi, durata unei călătorii fiind de trei ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *