INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sorin Sergiu Chelmu își propune transformarea județului Vaslui în calitate de președinte al CJ Vaslui (P)

Sorin-Sergiu Chelmu, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la președinția Consiliului Județean Vaslui, și-a prezentat recent planul ambițios de administrare care vizează revitalizarea economică și socială a regiunii. Cu o carieră îndelungată în administrația centrală, inclusiv roluri de secretar general al Guvernului și poziții cheie în ministerele Economiei și Agriculturii, Sorin Chelmu se întoarce în județul său natal cu o viziune clară pentru viitor.

Infrastructura ca pilon central

Chelmu subliniază necesitatea unei infrastructuri rutiere și feroviare moderne, considerând aceste proiecte esențiale pentru conectivitatea și siguranța județului. Propune dezvoltarea de drumuri expres pentru a îmbunătăți fluxul de trafic și a atrage investiții strategice, precum și reabilitarea liniei ferate Vaslui-Huși, pentru a oferi o alternativă eficientă și sustenabilă la transportul rutier.

Focalizare pe dezvoltare economică

Planul de revitalizare economică al candidatului AUR include construcția unui parc industrial la Crasna și a unui parc logistic la Huși, menite să genereze locuri de muncă și să stimuleze comerțul și transportul de mărfuri. Un parc agroindustrial este, de asemenea, prevăzut pentru a sprijini fermierii locali să acceseze piețe profitabile și să planifice sustenabil activitățile agricole.

Digitalizarea și modernizarea serviciilor publice

Sorin Chelmu promite o transformare digitală a administrației locale, cu implementarea unei platforme online pentru accesul facil la servicii publice și informații, reducând birocrația și îmbunătățind interacțiunea cetățenilor cu autoritățile. Planurile includ și modernizarea spitalelor județene, dotarea lor cu echipamente de ultimă generație și extinderea capacitatii acestora.

Educație și protecție socială

Candidatul AUR pune accent pe educație, promițând investiții în infrastructura școlară și programe de formare profesională aliniate la nevoile pieței muncii. În domeniul asistenței sociale, Sorin Chelmu vizează dezvoltarea de programe eficiente pentru sprijinul familiilor cu venituri reduse și persoanelor în vârstă.

Protecția mediului și dezvoltarea turismului

Chelmu își propune să promoveze inițiative de reciclare și gestionare eficientă a deșeurilor, să sprijine investițiile în energii regenerabile și să dezvolte infrastructura turistică. El plănuiește să valorifice patrimoniul cultural și natural al Vasluiului printr-o serie de campanii de marketing și evenimente culturale, pentru a atrage turiști și a stimula economia locală.

Susținerea IMM-urilor

Planul său include crearea de hub-uri de inovare și incubatoare de afaceri pentru a facilita dezvoltarea antreprenorială și a asigura accesul la resurse pentru noii întreprinzători, cu un focus pe simplificarea proceselor administrative și sprijin financiar pentru IMM-uri.

Sorin Chelmu își asumă misiunea de a construi un județ modern, prosper și sigur, cu un program electoral centrat pe cetățean și nevoile acestuia. Promisiunile sale sunt ambițioase, iar alegerile următoare vor arăta dacă viziunea sa este împărtășită de către electoratul vasluian.

Material realizat SC Ababei Online S.R.L. la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor – Alianța AUR Vaslui, CMF: 21240330

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *