INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Nu ai o vază și un pahar de apă la îndemână? Iată cum păstrezi florile proaspete până ajungi acasă

Ai ieșit la o întâlnire în oraș și ai primit un buchet de flori, însă te cuprinde teama când te gândești că s-ar putea să nu reziste până acasă? Sau vrei să faci cadou un buchet de flori, l-ai cumpărat deja, dar ai drum lung până la persoana în cauză? Astăzi te învățăm cum să păstrezi un buchet de flori proaspăt, fără a te folosi de o vază cu apă.

Aceste tructuri sunt testate și promit să pluseze asupra vitalității buchetului de flori pentru multe ore. Nu sunt tructuri costisitoare sau tructuri care să te pună în dificultate, așa că le poți aplica oriunde, oricând. Iată despre ce este vorba.

Cum menții buchetul de flori viu dacă nu ai ajuns acasă încă?

1.    Folosește un ambalaj pentru flori

Pe lângă frumusețea pe care o conturează în jurul unui buchet de flori, orice fel de ambalaje pentru flori ai alege, să știi că vin la pachet și cu alte avantaje.

Este vorba, în primul rând, despre protecție. Ambalajul florilor le protejează pe toată perioada transportului, asta dacă urmează să bați drum lung până la persoana vizată să le primească. Florile vor fi menținute într-o poziție verticală, ceea ce le împiedică să se deterioreze sau, mai grav, să se rupă.

Un factor definitoriu pentru durata de viață a unui buchet de flori, până a fi pus în vază, este umiditatea. Dacă alegi ambalaje pentru flori care absorb umiditatea, florile vor beneficia de sursă de apă pentru mai mult timp. Acest lucru te asigură că buchetul va ajunge la destinație cu un aspect proaspăt.

Mare atenție la ambalajele din celofan! Acestea nu sunt capabile să absoarbă, ceea ce înseamnă că nu va exista o sursă de apă pentru florile tale. Dacă urmează să cumperi flori pentru o persoană dragă, flori pe care nu i le poți oferi instant, cel mai bine te orientezi după un alt tip de ambalaj, unul ce absoarbe apa.

Nici nu poți oferi flori fără ambalaj, indiferent de tipul lor. De ce? Deoarece impactul aspectual nu este același și riști ca acestea să se deterioreze. Astfel, va trebui să le înlocuiești, deci vei avea o cheltuială în plus.

2.    Creează condiții de mediu favorabile

Să zicem că ai primit sau ai cumpărat un buchet de flori, dar nu îl poți pune încă în vază, respectiv oferi persoanei vizate, așa că trebuie să îl depozitezi într-un anumit loc. Să luăm ca reper mașina. Cum depozitezi florile într-o mașină, fără a fi afectate de vremea de afară, mai ales într-o zi călduroasă de vară?

În primul rând, vorbim din nou despre ambalaj. Nu uita că acesta le va oferi protecție adecvată dacă le vei așeza pe banchetă. Bineînțeles, recomandat este ca florile să rămână în poziție verticală, însă dacă au un ambalaj de calitate, vor fi în siguranță și în plan orizontal.

Atenție la nivelul de umiditate și la temperatura din mașină! Trebuie să menții o temperatură constantă, cu mult mai mică ca cea exterioară. Răcește foarte bine mașina înainte de a lăsa florile în ea. Ai putea să lași aerul rece pornit până ajungi la destinație pentru ca florile să își păstreze aspectul proaspăt.

Buchetul de flori lăsat în mașină nu trebuie să intre în contact direct cu lumina soarelui. De preferat este să îl pui pe bancheta din spate sau oriunde unde este umbră în mașină.

După ce au stat preț de câteva minute bune sau chiar ore în plan orizontal, florile nu sunt pregătite pentru o manipulare dură. Așadar, ridică-le cu grijă, căci gradul de deshidratare ar putea fi mai mare decât pare.

Dacă respecți cu strictețe informațiile de mai sus, poți transporta în siguranță buchete de flori sau le poți depozita pe cele primite până ai acces la o vază și o sursă de apă. Nu uita de rolul crucial pe care îl joacă ambalajele (exclus celofanul), așa că nu opta pentru buchete neambalate. Știm, arată mult mai natural în acest fel, în unele contexte și mult mai elegant, însă când vine vorba de transport, un ambalaj de calitate poate face diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *