INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sportivii Tornado Vaslui, uniți pentru Claudiu Crețu de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Sportivii Tornado Vaslui, uniți pentru Claudiu Crețu de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Astăzi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sportivii de la Tornado Vaslui au răspuns afirmativ apelului umanitar adresat vasluienilor care doresc să fie alături de Claudiu Crețu, tânărul de 42 de ani internat la IRO Iași diagnosticat cu leucemie și hemoragie digestivă.

Sportivii Tornado au fost prezenți încă de la primele ore ale dimineții la Punctul de recoltare sânge din Vaslui. Pentru că numărul donatorilor era foarte mare, echipa Tornado s-a deplasat la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit.

Claudiu Crețu, diagnosticat cu leucemie și hemoragie digestivă

Un tânăr din Vaslui diagnosticat cu o formă acută de leucemie mieloblastică are nevoie urgentă de ajutor pentru a obține sânge și trombocite. Pacientul este internat în prezent la Institutul Regional de Oncologie Iași, iar donațiile pot fi făcute în orice centru de transfuzii sanguine, menționând numele său: Claudiu Cretu.

În județul Vaslui, singurul centru de acest gen se află în Bârlad, iar o unitate mobilă va ajunge în Vaslui în această lună, pe data de 14 iunie, la adresa din strada Ștefan cel Mare, bloc 413, și pe data de 21 iunie, la Protoieria Huși.

Claudiu Cretu are 42 de ani, este căsătorit și are un copil în vârstă de patru ani. Soția bărbatului roagă toți vasluienii să fie alături de Claudiu: „În prezent, pe lângă lupta grea împotriva acestei teribile boli, se confruntă și cu o hemoragie digestivă. Vă rog, din suflet, să ne ajutați să-l salvăm, donând sânge și trombocite indiferent de grupa sanguină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *