INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluție prin care s-a stabilit data de 12 mai ca „Ziua internațională a sănătății plantelor”

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a adoptat o rezoluție prin care s-a stabilit data de 12 mai ca „Ziua internațională a sănătății plantelor”

Rezoluția stabilește că plantele sănătoase constituie fundamentul întregii vieți de pe Pământ, al bunei funcționări a ecosistemelor, a securității alimentare. Practic, sănătatea plantelor este cheia dezvoltării durabile a agriculturii, astfel încât fermierii să poată hrăni o populație globală în creștere.

Însă, dăunătorii și bolile plantelor provoacă pierderi masive de recolte și lasă milioane de oameni fără suficientă hrană. Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) estimează că dăunătorii și bolile plantelor sunt responsabili pentru circa 40% din pierderile de producție. Daunele pe care le provoacă dăunătorii și bolile plantelor agriculturii exacerbează problema existentă a foametei în creștere în lume și amenință mijloacele de trai din mediul rural.

De aceea, protejarea plantelor de dăunători și boli este mult mai eficientă din punct de vedere al costurilor decât tratarea acestora. Odată stabiliți, dăunătorii și bolile plantelor sunt adesea imposibil de eradicat, iar gestionarea lor este consumatoare de timp și costisitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *