INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

POC: Declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 12,50 milioane de euro de către Comisia Europeană

POC: Declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 12,50 milioane de euro de către Comisia Europeană

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC), a transmis astăzi, 10 mai a.c., Autorității de Certificare și Plată, din cadrul Ministerului Finanțelor, o declarație de cheltuieli în valoare de 61,84 milioane lei, echivalentul a 12,50 milioane euro.

Până în prezent, pentru proiectele derulate prin acest Program, Comisia Europeană a rambursat României 571,39 milioane euro, din totalul de 676,53 milioane euro transmise spre decontare.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor implementate în cadrul Programului Operațional Competitivitate.

Ce reprezintă declarațiile de cheltuieli?

În baza sumelor decontate beneficiarilor, Autoritatea de Management elaborează declarații de cheltuieli pe care le transmite Autorității de Certificare și Plată pentru certificare și transmitere a cererii de plată către Comisia Europeană, în vederea rambursării.

POC e are o alocare de 2,37 miliarde euro. Suma încasată de România prin acest program este de 770 ,44 milioane euro (32,37% din total), însemnând prefinanțări pentru implementarea proiectelor și sume rambursate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *