INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Planetariul din Bârlad se va redeschide pentru vizitare

Planetariul din Bârlad

De aproximativ un an, Planetariul din cadrul secţiei de Astronomie a Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad nu a funcţionat din cauza unor defecţiuni tehnice la sistemul de proiecţie.

După o perioadă lungă de timp în care s-a făcut tot ce a fost necesar ca defecţiunea să fie remediată, iată că acum Planetariul este din nou funcţional şi gata pentru a primi vizitatori.

Costurile reparaţiei au fost suportate din bugetul instituţiei muzeale cu aprobarea Consiliului Judeţean Vaslui.

Grupurile de vizitatori vor putea să se programeze la un spectacol de planetariu, începând cu data de 6 ianuarie 2022. Lista cu spectacolele de planetariu poate fi accesată online pe site-ul AstroBârlad.

Vizitatorii vor beneficia de proiecţii în cupola planetariului după ce se vor programa la sediul Pavilionului „Marcel Guguianu” sau la numărul de telefon: 0335 428 808.

Din cauza restricţiilor sanitare numărul maxim de persoane care vor beneficia de un spectacol de planetariu va fi de 15, iar numărul minim va fi de 10 persoane. Programul de vizitare va fi în fiecare zi de marţi până vineri cu trei proiecţii pe zi, la orele: 11.00, 13.00 şi 15.00.

Planetariul va fi deschis şi sâmbata, intervalul orar fiind puţin diferit, deoarece în ziua respectivă sunt programate şi observaţii solare (între orele 11.00 – 13.00), la Observatorul Astronomic, de la sediul din str. Republicii nr. 235. În aceste condiţii spectacolele de planetariu vor avea loc la orele: 9.00, 14.00 şi 15.00.

Preţul biletului este 6 lei de persoană! Accesul în Planetariu se va face conform regulilor impuse de autorităţi cu privire la pandemia COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *