Dependența de jocuri video
Din păcate, odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, industria jocurilor pare să aibă un impact negativ asupra publicului. Pe lângă abilitățile dobândite, putem vorbi și despre dependența cu care se confruntă cea mai mare parte a comunităților de gameri. Ceea ce trebuie să înțelegem este că tehnologia de consum nu trebuie să înlocuiască anumite aspecte ale vieții noastre, cum ar fi activitățile în aer liber sau socializarea face to face.
În ultimii ani, ne aruncăm constant în smartphone-uri, computere și gadgeturi. Dependența de jocuri video a devenit o tulburare care captat copiii și adulții în ultimele două decenii. În lumea noastră modernă, această constrângere împiedică adesea publicul să consume și alte tipuri de tehnologii sau divertisment. Jocurile video ar putea fi singurele care nu fac excepție de la această regulă. Gamerii care se confruntă cu această tulburare petrec ore în șir pe calculator, ignorând prietenii, familia, munca și chiar propriile nevoi.
Din categoria jocurilor video, cele de rol (RPG) sunt mai mult decât un mecanism simplu prin care îți poți exercita tacticile și dibăcia. Jocurile de rol permit gamerilor să intre într-un alt univers, acolo unde pot deveni personajul propriei sale lumi fără să fie respinși sau să se confrunte cu teama de eșec. Oamenii ajung, de obicei, dependenți de un anumit joc în funcție de nevoile lor și de ceea ce simt. Integrarea în societate ar putea fi una dintre soluțiile prin care ai putea să reduci dependența jocurilor video. Însă dacă această lume virtuală este singurul loc în care te regăsești, accesează thegames.ro și caută cele mai bune titluri noi apărute.