INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Dan Barna: ”Marile festivaluri și evenimente vor putea fi organizate doar pentru persoanele vaccinate”

În România vor putea fi organizate evenimente cu număr mare de persoane, precum concertele și fetivalurile, potrivit vicepremierului Dan Barna.

„Cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunătăţească şi asta este o veste foarte bună. Una dintre ele este cea pe care am susţinut-o şi eu acum de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu un număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care exista in prezent, condiţia fiind însă ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, normal”, a explicat vicepremierul.

Întrebat dacă ar putea avea loc UNTOLD la Cluj, Festivalul de Teatru de la Sibiu sau alte asemenea evenimente, Barna a spus: „Exact aceasta este vestea, într-adevăr. În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite unui număr mare limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”.

În şedinţa de Guvern de joi după-amiază Executivul ar putea să decidă măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie.

„Am prezentat un calendar al relaxărilor – 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern – cred că şedinţa o să fie joi sau vineri – vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii (…) cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii”, a afirmat Florin Cîţu, marţi, înaintea şedinţei conducerii PNL.

Premierul a spus miercuri seară că e într-o competiție cu Emil Boc privind cine va organiza primul un mare festival în funcție de rata de vaccinare: „Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold la Cluj, dar București este acum peste Cluj la rata de vaccinare.”

Cîțu a anunțat joi lansarea unei noi campanii de comunicare pentru vaccinare cu o nouă abordare personală și emoție.

„Vaccinarea nu înseamnă doar statistici și cifre, ci e un bun al tuturor pentru revenirea la normalitate. Fiecare roman ar trebui să se gândeasca la ce îi lipsește, de ce îi este dor, pentru a avea viața dinainte.”, a spus premierul Cîțu.

sursa: hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *