INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Popescu: Facturile eronate la energie vor fi recalculate iar consumatorii nu vor fi debranșați. Perioada de aplicare – până la 31 iunie

recalculare facturi eronate energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că executivul a adoptat o ordonanță de urgență pentru recalcularea facturilor emise eronat de furnizorii de energie, aceștia având obligația să le recalculeze fără penalități în 15 zile. Totodată, ministrul a spus că perioada de aplicare a legii este până la 31 iunie.

„Astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adică neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități, în termen de 15 zile și, de asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora.

Pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale unei părți față de clienți, pe perioada prezentei ordonanțe de urgență de plafonare și compensare sunt interzise practic debranșările”, a spus Virgil Popescu.

Oficialul din guvern a mai spus că toți consumatorii casnici vor beneficia de interzicerea debranșării.

„Toți consumatorii casnici, pe perioada de aplicare a acestei legi, nu doar cei vulnerabili, vor beneficia de interzicerea debranșării. Eu sper ca toată lumea să fie de bună credință și să nu abuzeze de acest lucru și efectiv doar cei cărora li se întâmplă lucruri și cu adevărat nu pot să-și plătească facturile și perioada se va extinde cu încă 90 de zile după finalizarea acestei scheme de ajutor, așa cum a fost și data trecută în lege.

Perioada de aplicare a legii, dacă nu mă înșel, ținând cont că până în 31 iunie se refac facturi, se recalculează, cred că este 31 iunie.

În ordonanța de astăzi am aprobat interzicerea debranșărilor, refacerea facturilor, neperceperea de penalități și suspendarea plăților până la finalizarea facturilor”, a afirmat ministrul Energiei.

Acesta a spus că ordonanţa de urgenţă privind scăderea plafoanelor la energie şi gaz şi creşterea limitei de consum va fi aprobată săptămâna viitoare.

sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *