INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Preşedintele Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare: Dacian Cioloş, nominalizat pentru postul de prim-ministru / Cioloş: Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării şi să pornim negocierile cu celelalte partide

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru. Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.

UPDATE – „Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, luni, 11 octombrie 2021, decretul privind desemnarea domnului Dacian Julien Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

ŞTIREA INIŢIALĂ – ”Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una, pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş.”, a declarat preşedintele.

Iohannis a precizat că în toate discuţiile cu reprezentanţii partidelor a reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează: să se gestioneze situaţia pandemică, creşterea preţurilor la energie şi să se ia măsuri pentru ca celelalte preţuri să nu crească, să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin PNRR şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate,. 

”Am reiterat importanţa pregătilor pentru perioada de iarnă şi am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru romîni şi nu certurile politice între diferiţi actori”, a subliniat Iohannis.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *