INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Primarul Bârladului, Dumitru Boroș, schimbă tabăra politică după 17 ani și optează pentru PSD în detrimentul PNL

Dumitru Boros

După 17 ani de serviciu sub umbrela PNL, primarul Bârladului, Dumitru Boroș, a dezvăluit o mutare politică surprinzătoare. La următoarele alegeri locale, în 2024, va candida din partea PSD. Boroș, care a fost afiliat PNL începând cu 2006, justifică această schimbare prin marginalizarea și excluderea simțite în partid, îndreptând critici serioase către deputatul Nelu Tătaru.

Într-o declarație amplă oferită pe pagina oficială de Facebook, Boroș a detaliat nenumărate cazuri în care, după opinia sa, Nelu Tătaru și conducerea PNL Vaslui au instrumentat politicile de excludere și marginalizare a celor care au obținut succes și popularitate în cadrul partidului. De menționat sunt alegerile interne din 2021, când Tătaru a anulat rezultatul care îl desemna pe Boroș ca președinte al PNL Bârlad.

”Colegilor cu funcții administrative li s-a interzis să comunice cu mine. Am fost eliminat din toate grupurile virtuale de dialog… Nu am fost chemat vreodată la niciuna dintre întâlnirile zonale”, a adăugat Boroș.

Însă, dincolo de disputele interne ale partidului, Boroș a punctat că alegerea sa de a părăsi PNL a fost îndreptată în primul rând de decizii care au afectat în mod direct orașul Bârlad. El menționează alocarea neadecvată de fonduri pentru Bârlad, față de alte localități, și o serie de măsuri ce păreau a fi direcționate împotriva intereselor orașului.

Primarul a accentuat dorința de a vedea un Bârlad în continuă dezvoltare, oferindu-le cetățenilor infrastructură modernă și condiții de viață îmbunătățite. „Oamenii vor străzi asfaltate, canalizare, posibilități de relaxare… Toate acestea se obțin cu sprijin financiar guvernamental… Nu cu un partid condus de persoane care afundă în sărăcie un oraș întreg pentru propriile lor orgolii”, a conchis Boroș.

Decizia primarului Dumitru Boroș reprezintă un moment cheie în peisajul politic al județului Vaslui și va avea cu siguranță repercusiuni în strategiile partidelor pentru alegerile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *