INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Putin amenință cu folosirea armelor nucleare, în urma poziției ”agresive” a țărilor NATO [VIDEO]

Putin amenință cu folosirea armelor nucleare

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a acuzat ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters.

În aceste momente, Putin are o întâlnire televizată cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Trecerea foarte publică la starea de alertă ridicată este o modalitate prin care Moscova poate trimite un avertisment. Trecerea la starea de alertă va facilita lansarea mai rapidă a armelor. Dar nu înseamnă că există o intenție actuală de a le folosi.

Rusia deține cel mai mare stoc de arme nucleare din lume, dar știe, de asemenea, că NATO are suficiente pentru a distruge Rusia dacă ar fi folosite.

Dar scopul este probabil să încerce să descurajeze sprijinul NATO pentru Ucraina, creând temeri cu privire la cât de departe este dispus să meargă și creând ambiguitate cu privire la tipul de sprijin pentru Ucraina pe care îl va considera a fi prea mult.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *