INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Raed Arafat: Medicii ar trebui să păstreze secretul şi să nu-i reclame pe pacienţii vaccinaţi „la chiuvetă”

Raed Arafat

Raed Arafat susține că medicii nu trebuie să-i reclame la Poliţie pe cei care sunt vaccinaţi „la chiuvetă”, respectiv au certificate false de vaccinare, ci să folosească această informație pentru a putea stabili tratamentul corect al bolnavului COVID-19.

„Dacă persoana spune că e vaccinată şi ştie că nu este, riscă ca medicul să ia o decizie greşită şi să nu intre pe anumite scheme de tratament (…) Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament. (…) Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal şi mai degrabă pacientul să spună medicului care îl tratează că totuşi nu este vaccinat corect, pentru ca medicul să stabilească care este demersul terapeutic corect”, a declarat Arafat, citat de Agerpres.

Şeful DSU a precizat că „medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului”, iar dacă „pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, poate să solicite acest lucru”. Astfel, a completat el, poate ajuta la salvarea altor vieți.

„Dacă el doreşte doar să anunţe medicul lui şi medicul să păstreze lucrul numai pentru partea terapeutică şi să nu meargă mai departe, medicul este obligat să păstreze secretul pacientului, din ce ştiu eu”, a mai spus Raed Arafat.

sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *