INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Restricțiile revin în România începând cu 26 august! Masca obligatorie în două localități din România

Raed Arafat

Valul patru al pandemiei de Covid-19 deja afectează România. Masca devine obligatorie din nou în aer liber.

Valul patru al pandemiei de Covid-19 lovește deja România! Nunțile, evenimentele și restaurantele sunt din nou interzise. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în aer liber, de asemenea, este obligatorie și la locul de muncă în două localități în care infectările cu Covid-19 au depășit în ultimele 14 zile rata de trei la mia de locuitori. 

Valul patru al pandemiei aduce restricțiile înapoi

Comuna dâmbovițeană Morteni prezintă o rată de infectare de 4,47 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a hotărât, miercuri, readăugarea restricțiilor conform prevederilor legale. 

Așadar, la Morteni, în judeţul Dâmboviţa, 12 dintre cei 2.682de locuitori sunt confirmaţi ca fiind purtători ai virusului SARS-CoV-2. În de 24 de ore, de marţi până miercuri, au fost declarați infectați cu COVID-19 trei localnici.

În condiţiile în care rata de infectare a ajuns la 4,47 la o mie de locuitori, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a luat miercuri hotărârea prin care instituie măsurile potrivite depășirii ratei de peste 3 la mia de locuitori al incidenţei cumulate la 14 zile prevăzute de H.G.nr. 826/05.08.2021 prin care a fost extinsă starea de alertă pe teritoriul României.

S-au închis restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri de noroc

Potrivit hotărârii CJSU Dâmboviţa, „se aprobă instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice, staţii pentru transportul în comun, mijloace de transport în comun, la locul de muncă precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare de pe raza comunei Morteni”.

O decizie asemănătoare a fost luată marţi, de CJSU Cluj şi se aplică localităţii Margău, unde rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit de asemenea rata de trei la mia de locuitori, înregistrând o incidență de 5,58 cazuri la mia de locuitori. 

sursa: kanald.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *