INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

S-a mai scris o pagină în istoria Grădinii Publice a Bârladului

S-a mai scris o pagină în istoria Grădinii Publice a Bârladului

Grădina Publică a Bârladului a fost redată publicului, în mod oficial, duminică, 28 aprilie, de Sărbătoarea Floriilor, după ce a fost supusă unor lucrări de reabilitare în cadrul unui proiect cu fonduri europene și locale, în valoare de 11 milioane de lei.

La aproape 75 de ani de la ultima sa transformare notabilă, operată de regimul comunist în 1950, Grădina Publică a Bârladului se prezintă astăzi într-o nouă versiune, în care modernul se împletește cu elementele istorice, tradiționale ale bătrânei oaze de verdeață a urbei.

La evenimentul de redeschidere organizat de Primăria Bârlad, în frunte cu primarul Dumitru Boroș, au participat Ciprian Trifan, președintele Consiliului Județean, senatorul Iulian Mihail Bîca, deputatul Adrian Solomon, foști și actuali consilieri municipali, responsabilii de proiect – Cătălin Moraru și Olga Ungureanu, și, cel mai important, sute de bârlădeni, de toate vârstele care au ținut să fie nelipsiți la acest moment deosebit în istoria Grădinii

După tăierea panglicii de către primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, și rostirea unui discurs în care, printre altele, au fost punctate elemente din istoria Grădinii Publice, toți cei prezenți au vizitat parcul.

Publicul a fost delectat cu un spectacol susținut de grupul de majorete Madness, coordonat de prof. Carmen Bighiu, din cadrul Școlii ”Ep. Iacov Antonovici”, grupul vocal-instrumental ”Dacii liberi”, coordonat de prof. Corneliu Pleșu, grupul de dans modern ”Bimbo”, din cadrul Clubului Elevilor, coordonat de instructorii de dans Monica Moraru și Mathias Ichim.

De asemenea, au susținut momente muzica deosebite la pian și chitară electrică, elevi din cadrul Liceului Pedagogic ”Ioan Popescu”: Noemi Tivdă, Andrei Cristea, Octavian Crîșmăruc și Andra Argișanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *