INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Secretarul de stat Bogdan Radu Balanișcu a participat, în această dimineață, la dezbaterea ZF ESG Summit 2022

Secretarul de stat Bogdan Radu Balanișcu a participat, în această dimineață, la dezbaterea ZF ESG Summit 2022

Secretarul de stat Bogdan Radu Balanișcu a participat, în această dimineață, la dezbaterea ZF ESG Summit 2022: ESG, pilonul dezvoltării sustenabile, care a avut loc la Hotelul Radisson Blu din București.

ESG este acronimul pentru mediu, social și guvernanță, cele trei mari categorii sau domenii de interes pentru ceea ce se numește „investiții responsabile din punct de vedere social”.

Principalele teme de discuții fost:

  • ESG în acțiune: Cum integrăm în business principiile de sustenabilitate?
  • Tranziția spre un mediu de business sustenabil
  • Cum evaluăm performanța unei companii în funcție de implicarea în probleme de mediu, impact social și guvernanță
  • Cum putem beneficia de oportunitățile curentului ESG și al dezvoltării durabile

„Obiectivul nostru de a trece la o societate durabilă și sustenabilă se poate realiza doar printr-un efort comun și o abordare coordonată, prin dezvoltarea de parteneriate cu toți actorii societății. Sustenabilitatea trebuie înțeleasă ca o responsabilitate pe care trebuie să ne-o asumăm în mod comun și să găsim mijloacele de a o transpune din concept în realitate. Sunt bucuros să constat cum din ce în ce mai multe companii se ghidează după principii etice solide și urmăresc atent impactul pe care companiile lor îl au asupra societății și, în special, asupra mediului. Dorința mea, și a noastră, a tuturor, este să ne transformăm în parteneri de dialog și mai ales în parteneri de acțiune. Însă pentru a putea avea rezultate de lungă durată, perpetuabile și replicabile, este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie”, a declarat Bogdan Radu Balanișcu, în discursul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *