INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

SESIUNEA INTERNAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE – Ediția a XVI-a, 28-29 mai 2021

Muzeul „Vasile Pârvan” are deosebita plăcere de a vă invita la un adevărat maraton cultural – științific generat de cea de-a XVI- a ediție a Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice. Timp de două zile, în intervalul 28-29 mai mai, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare. Astfel, la Secția de Arheologie-Istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema: Noi contribuții în cercetarea preistoriei, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema: Arheologia mileniului I d.Cr. la est și vest de Prut. Departamentul astronomie propune tema: Momente importante în istoria astronomiei românești, Secţia Memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema: Incursiuni în memorialistica românească (I), iar secția Bibliologie și Literatură ne propune tema: Verba volant, scripta manent – studii și cercetări. Secția de Științele Naturii va fi prezentă cu tema: Științele vieții și ale pământului.

Deschiderea lucrărilor va avea loc vineri, 28 mai, ora 10.30 la sediul central al muzeului, prilej cu care vor fi lansate și revistele „Acta Musei Tutovensis” și „Perseus”

În afara programului sesiunii de comunicări am pregătit publicului nostru o avalanșă de alte evenimente.

La ora 13.00, la sediul central vom lansa volumul lui Ernst Christoph Döbel „Peregrinările lui E, Ch. Döbel printr-o parte a Europei, în anii 1830-1836”, prezintă scriitorul Lucian Vasiliu și dr. Alexander Rubel.

La ora 13.30 la același sediu vom vernisa expoziția „Echipamente științifice din istoria Observatorului Astronomic București”, prezintă Sorin Marin – documentarist. La ora 19.30, tot la sediul central, va fi vernisată expoziția „Ex Nihilo Nihil” a cunoscutului gravor Zuzu Caratănase, prilej cu care publicul va putea viziona și câteva lucrări semnate de artiști celebrii, cum ar fi: Albrecht Dürer, Peter Paul Rubens, Giambatista Piranesi, Francisco Goya și Salvador Dali, lucrări din colecția avocatului bucureștean George Șerban. Evenimentul va fi vernisat de criticul de artă dr. Mihai Plămădeală.

Seara se va încheia cu un spectacol susținut de soprana Mădălina Bourceanu membră a Filarmonicii din Brașov, și pianista Lioara Raluca Frăţilă, lect. univ. dr. al Facultății de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov.

Vrem să credem că această ofertă atât de variată va trezi interesul publicului, iar acesta ni se va alătura pe parcursul celor două zile. Programul integral, al celor două zile de manifestări, îl puteți consulta pe site-ul instituției www. muzeulparvan.ro și pe adresa de facebook a instituției.

Intrarea la aceste evenimente se va putea face în conformitate cu prevederile emise de Ministerului Culturii la data de 20 05 2021 în care se arată că participarea la astfel de evenimente se poate face în următoarele condiții: „participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *