INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Impactul dintre un Matiz și un Audi A5 a dus la decesul șoferului Matizului. Autoturismul Audi are doar bara spate puțin șifonată

Accident în fața sediului DGASPC, la Vaslui

Bărbatul în vârstă de 82 de ani care a fost implicat în accidentul auto din zona DGASPC Vaslui a decedat la aproape o săptămână după evenimentul rutier.

Șoferul de 82 de ani se afla la volanul unui Matiz. Accidentul rutier, deși nu părea la prima vedere să fie foarte violent, i-a adus sfârșitul bătrânului după aproape o săptămână de la eveniment. Bara spate a autovehiculului Audi A5 are urme ușoare de impact, în timp ce Matizul a suferit daune importante în toată parte din față.

Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu forţe şi mijloace specifice la un accident rutier produs în municipiul Vaslui, în zona DGASPC. În accident sunt implicate două autoturisme. Nu sunt persoane încarcerate. O victimă a fost preluată de echipajul ambulanţei SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Victima are 82 ani şi conducea un autoturism Matiz. Celelalte două persoane implicate în accident au fost evaluate, au primit primul ajutor, ulterior refuzând transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, potrivit agerpres.ro.

Care sunt scenariile accidentului auto din data de 18 Octombrie 2022?

  1. Șoferul în vârstă de 82 de ani care era la volanul autovehiculului marca Matiz nu a frânat la timp și a intrat în spatele autovehiculului Audi A5.
  2. Poate fi luată în considerare și varianta în care Audi A5 circula pe banda 1, iar Matizul pe banda 2 pe direcția Moara Greci – Muntenii de Sus. Așadar, o altă ipoteză sună astfel: fiind grăbit, șoferul de la volanul autovehiculului marca Audi A5 a schimbat banda în fața Matizului pentru a efectua manevra de viraj la stânga spre cartierul rezidențial din spatele DGASPC Vaslui. Semnalizând în ultim moment și acționând frâna pentru a efectua virajul în siguranță, șoferul Matizului nu a mai apucat să frâneze pentru a evita impactul.
  3. De-a lungul timpului au fost întâlnite o mulțime de incidente auto provocate intenționat de unii participanți la trafic pentru a primi bani din partea asiguratorilor. Până la rezultatul evaluărilor efectuate de Poliția Rutieră, aceasta rămâne doar o ipoteză.

Dilema accidentului din zona DGASPC Vaslui a stârnit un val de păreri și pe grupul Radar Vaslui de pe Facebook, una dintre cele mai importante astfel de comunități în care sunt discutate evenimentele rutiere din județ. Sunt mai multe variante care pot aduce o întorsătură diferită evenimentului din cauza căruia bătrânul de 82 de ani și-a pierdut viața, la câteva zile după accident.

O parte dintre comentatorii postării de pe grupul menționat tind să-i dea dreptate șoferului Matizului care și-a pierdut viața în această dimineață.

”Dacă i-a întrat în fata și cel din spate nu a avut timp sa oprească e neacordare de prioritate. În cazul de fata nefiind nici un motiv concret pentru oprire tind sa cred ca soferul de Audi e vinovat.”

”Dar dacă sa băgat cu japca între Matiz și una din fata și a frânat neavând loc ? Matizul la pupat”

”Având in vedere ca mașina din fata prinde 0-100 in câteva secunde nu i-a luat mai mult de o fracțiune de secunda sa apăra in fața matiz-ului, tind sa cred ca audi e vinovat, se vede ca nu e chiar in linie dreapta (poate de la impact)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *