INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sute de persoane au participat la Festivalul comunei Hoceni

Sute de persoane au participat la Festivalul comunei Hoceni

Locuitorii din Hoceni, dar şi cei din comunele învecinate au participat la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Comunei Hoceni.

Startul a fost dat de Ansamblul „Tierra Mestiza” din Mexic, care a reușit să impresioneze publicul prezent prin originalitate și coregrafie.

Pe scena festivalului de la Hoceni au mai urcat Mihaela Gurău, Delia Gandore, Petruța și Oana Radu. Spectacolul a fost completat de artiştii locali și Fanfara de copii din comună.

„Am dorit să aducem la Hoceni o frântură din Festivalul Hora din Străbuni, prin prezența ansamblului din Mexic, care a oferit un scurt moment de virtuozitate artistică. De altfel, toți cei care au fost oaspeții comunei Hoceni au prezentat câte ceva din frumusețea actului cultural. Felicit pe organizatori, dar și pe toți cei care înțeleg că în viața unei comunități nu trebuie să existe doar muncă, odihnă, ci și multe alte activități care să facă viața într-o localitate decentă și plină de bucurie”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Festivalul de la Hoceni a mai cuprins întreceri sportive la fotbal, tenis de masă și șah, concursuri inedite, cum ar fi „prinsul purceilor”, concurs de bătut cuie, concurs de doborât și secționat copaci, precum și o incitantă întrecere de tip exatlon.

„Evenimentul reprezintă continuarea unei tradiţii la noi, la Hoceni, pe care îl organizăm în semn de recunoştinţă şi respect pentru locuitorii acestor meleaguri. Mă bucur că pe parcursul întregii zile am avut o prezență numeroasă, persoane dornice să participe la activitățile organizate, toate concursurile bucurându-se de aprecieri”, a declarat Vasile Ţabără, primarul comunei Hoceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *