INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Volodimir Zelenski. Serviciile de contrainformații din Ucraina au arestat un agent FSB

Serviciile de contrainformații din Ucraina susțin că au dejucat o posibilă tentativă de asasinat împotriva preşedintelui Volodimir Zelenski.

În acest caz, aproximativ 25 de bărbaţi, conduși de un agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), au fost arestați în oraşul Ujgorod, situat la frontiera Ucrainei cu Slovacia şi Ungaria, a transmis agenţia de presă ucraineană Unian, citată de ziare.com.

Aceștia ar fi urmat să comită acte de sabotaj în cartierul guvernamental de la Kiev şi în alte zone din ţară, potrivit sursei citate. Ei intenţionau să se dea drept militari ucraineni din cadrul forţei de apărare teritorială pentru a ajunge în capitala ucraineană. Aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente, notează dpa.

În cadrul unei proceduri penale, conform art.111 al Codului Penal al Ucrainei privind «înalta trădare» a fost arestat în flagrant în timpul achiziţionării de arme la Ujgorod organizatorul şi liderul acestui grup diversionist, care s-a dovedit a fi agent FSB”, au transmis, marți, agenţiile de presă ucrainene, care nu au precizat dacă principalul suspect este cetăţean ucrainean sau rus.

Guvernul ucrainean afirmă că echipe de spioni ruşi au încercat să ajungă la Kiev şi să-l elimine pe Zelenski de mai multe ori, de la începutul războiului, în data de 24 februarie.

sursa: gandul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *