INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Trei decenii de parteneriat cu Alabama

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și șeful Gărzii Naționale a statului american Alabama, generalul-maior Sheryl E. Gordon, au participat miercuri, 7 iunie, la ceremonia organizată la sediul MApN pentru celebrarea împlinirii a trei decenii de la semnarea Programului de Parteneriat (State Partnership Program) dintre Armata României și Garda Națională a statului american Alabama (Alabama National Guard).

„ În aceste trei decenii, Armata României a cunoscut transformări fundamentale și dezvoltări spectaculoase, fiind, astăzi, una dintre cele mai respectate armate din NATO, care a dovedit că poate să furnizeze securitate și apărare solide nu doar acasă, ci și în cele mai dificile teatre de operații din lume, unde a acționat în ultimele decenii, de multe ori alături de armata americană,” a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

Şeful Statului Major al Apărării a arătat că activitățile de tip Military-to-Military (de la militar la militar), organizate în formatul Programului de Parteneriat, pot fi date ca exemplu de bună practică în domeniul relațiilor internaționale de cooperare militară.

Evenimentul de celebrare a Programului de Parteneriat de la București a încheiat seria aniversară din acest an, începută prin ceremonia din 4 aprilie de la sediul Comandamentului Forțelor Întrunite al Gărzii Naționale Alabama, din Montgomery, Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *