INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Unde a ajuns ”cel mai bun străin care a jucat vreodată în România”. ”Să tot aduci ca el”

Juan Albin

Juan Albin (35 de ani), fostul jucător de la Petrolul și Dinamo, joacă acum în liga a doua din Uruguay.

Crescut de Nacional, Albin a făcut pasul în Europa în 2006, când a semnat cu Getafe. A mai evoluat în La Liga pentru Espanyol, iar în 2013 a semnat cu Petrolul. Mijlocașul ofensiv a impresionat în tricoul ”Lupilor Galbeni”, unde a fost coleg și cu Adrian Mutu.

Ani mai târziu, ”Briliantul” a declarat că fostul internațional uruguayan a fost cel mai bun străin care a jucat vreodată în România.

  • 50 de mii de euro este cota de piață a lui Juan Albin în acest moment, potrivit Transfermarkt. În ianuarie 2009, uruguayanul era evaluat la 8 milioane de euro.

Juan Albin, cel mai bun străin care a jucat vreodată în România, în opinia lui Mutu, a ajuns în liga a doua din Uruguay

Cel mai bun fotbalist care a ajuns aici e cel care a jucat cu mine la Petrolul, Juan Albin. Să tot aduci ca el. Dar în rest… de mâna a treia. 90% dintre ei nu au arătat nimic”, spunea Adrian Mutu, în urmă cu câțiva ani.

În ianuarie 2015, Juan Albin a plecat de la Ploiești și s-a transferat în Mexic, la Tiburones Rojos. După două sezoane și jumătate, sud-americanul a revenit în România, la Dinamo, sub comanda lui Cosmin Contra, antrenor care l-a pregătit și la Petrolul. Însă anii trecuseră peste Albin, iar randamentul său nu a mai fost același.

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Doar două luni a rămas în Ștefan cel Mare, perioadă în care a adunat șase meciuri, fără nicio realizare notabilă. A mai evoluat la Omonia Nicosia, iar în 2019 a revenit în țara sa natală. După o scurtă aventură la Defensor, Albin a semnat cu Rampla Juniors, formație din liga a doua din Uruguay la care evoluează și acum, unde a devenit rapid căpitan.

Rampla Juniors a încheiat stagiunea precedentă pe locul 10 din 12 echipe, iar Juan Albin a bifat 17 apariții și două goluri.

sursa: Digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *